Šon Pen poziva na bojkot dodele Oskara: Najšokantniji momenat u istoriji Holivuda

27.03.2022

10:01

0

Glumac je u dosadašnjoj karijeri osvojio dve zlatne statue i obećao je da će javno "minirati" dodelu nagrada, ukoliko Zelenskom ne daju da priča na manifestaciji

Šon Pen poziva na bojkot dodele Oskara: Najšokantniji momenat u istoriji Holivuda
Šon Pen - Copyright Šon Pen/Profimedia

Američki glumac Šon Pen pozvao je Holivud da bojkotuje dodelu Oskara, ukoliko se predsedniku Ukrajine Volodimiru Zelenskom ne pruži prilika da večeras govori na svečanoj ceremoniji u Los Anđelesu.

- Pozivam sve koje učestvuju da shvate, iako razumem da je možda ovo njihov trenutak da se proslave nekim filmom, da će više da bljesnu ako iskažu protest i bojkotuju dodelu Oskara - izjavio je Pen za CNN, prenosi Njujork post.

Šon Pen/Profimedia
 

Glumac je u dosadašnjoj karijeri osvojio dva Oskara i obećao je da će javno "minirati" dodelu nagrada, ukoliko Zelenskom ne daju da priča na manifestaciji.

Jedna od voditeljki ceremonije, Ejmi Šumer, predstavila je prošle nedelje ideju da Zelenski govori na večerašnjoj dodeli.

Šon Pen, Kejt Vinslet i Penelope Kruz/Profimedia
 

- Kako sam razumeo, doneta je odluka da se to ne učini. Ukoliko Akademija koja dodeljuje nagrade to ne dozvoli, ako oni ne smatraju da treba da podrže lidere u Ukrajini, koji primaju metke i bombe za nas dok istovremeno pokušavaju da zaštite ukrajinsku decu, onda ja mislim da je ovo najšokantiniji momenat u istoriji Holivuda - kazao je Pen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike