Šon Pen u Ukrajini snima dokumentarac o ratu: Oskarovac stigao u Kijev (FOTO)

25.02.2022

10:12

0

Glumac se prvo pojavio na konferenciji za novinare u Kijevu, gde su vladini zvaničnici govorili detaljima krize koja je juče eskalirala

Šon Pen u Ukrajini snima dokumentarac o ratu: Oskarovac stigao u Kijev (FOTO)
AP21322663923427 - Copyright Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP

Oskarovac Šon Pen stigao je juče u Kijev, gde planira da snima film o ruskoj invaziji na Ukrajinu, što su potvrdili iz kabineta ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog. 

Glumac se prvo pojavio na konferenciji za novinare u Kijevu, gde su vladini zvaničnici govorili detaljima krize koja je danas eskalirala.

Kako javljaju mediji, režiser je u Kijev došao da snimi sve što se trenutno dešava u Ukrajini i da svetu saopšti istinu o invaziji Rusije na tu zemlju.

Ukrainian Joint Forces Operation Press Service via AP
 

"Šon Pen je među onima koji danas podržavaju Ukrajinu u Ukrajini. Naša zemlja mu je zahvalna na takvom iskazu hrabrosti i poštenja", navodi se u saopštenju i dodaje:

"Šon Pen pokazuje hrabrost koja je nedostajala mnogim drugima, posebno nekim zapadnim političarima. Što više takvih ljudi, istinskih prijatelja Ukrajine, koji podržavaju borbu za slobodu, brže ćemo zaustaviti ovu gnusnu invaziju Rusije.

Pen je tokom godina bio u centru mnogih antiratnih i humanitarnih operacija.

printscreen/Instagram/zelenskiy official
 

Dokumentarni film iz 2020. godine 'Građanin Pen' opisuje glumčeve napore u uspostavljanju neprofitne organizacije Communiti Organized Relief Effort, takođe poznate kao CORE, kao odgovor na zemljotrese na Haitiju 2010. CORE je takođe rasporedio timove da pomognu u borbi protiv kovida 19, testiranje i vakcine širom zemlje," prenosi Variety.

Kako su potvrdili iz produkcijske kuće "Vice Studios" oskarovac Šon Pen planira da snimi dokumentarac o dešavanjima u Ukrajini, pa je odmah i otišao na teren.

Pen je poslednji put posetio Ukrajinu u novembru 2021. i počeo pripreme za ovaj projekat, kada je bio u poseti vojsci, što pokazuju fotografije koje je u to vreme objavila pres služba ukrajinske Operacije združenih snaga.

- Pen je posetio kancelariju predsednika i razgovarao sa potpredsednicom Vlade Irinom Vereščuk, kao i lokalnim novinarima i pripadnicima ukrajinske vojske - piše Njuzvik.

Kancelarija predsednika izdala je tada saopštenje preko ukrajinske ambasade u kojem hvali oskarovca i filmskog reditelja.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: B92

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike