Vuk Kostić odlikovan Zlatnom medaljom za doprinos kulturi: Orden posvećen majci (FOTO)

16.02.2022

07:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Glumac je izjavio da je u familiji imao predaka koji su na "svojim prsima nosili Obilićeve ili Karađorđeve zvezde", te izrazio zadovoljstvo što je na ovaj način doprineo porodičnoj tradiciji

Vuk Kostić odlikovan Zlatnom medaljom za doprinos kulturi: Orden posvećen majci (FOTO)
dodela_orrdenja_15022022_0097 - Copyright Vuk Kostić i Aleksandar Vučić ATA Images/Milan Maričić

Poznati glumac Vuk Kostić dobio je Zlatnu medalju za izuzetne zasluge u javnim i kulturnim delatnostima, a posebno u oblasti glume, koju mu je juče uručio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Kostiću je ovo vredno odlikovanje dodeljeno na svečanosti organizovanoj povodom Dana državnosti Srbije, na kojoj su priznanja dodeljena i ostalim laureatima i pojedincima, kao i institucijama zaslužnim za unapređenje kulture, prosvete, privrede i sporta u zemlji.

- Ovo je izuzetna čast, želeo bih da pozdravim svoju majku i ovaj orden njoj posvetim, zato što mislim da će ona biti najsrećnija - rekao je Kostić.

Vuk Kostić ATA Images/Milan Maričić
 

Glumac je izjavio da je u familiji imao predaka koji su na "svojim prsima nosili Obilićeve ili Karađorđeve zvezde", te izrazio zadovoljstvo što je na ovaj način doprineo porodičnoj tradiciji.

Zahvalio se predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i ministarki kulture Maji Gojković na inicijativi da na ovaj način bude nagrađen za svoj rad.

- Ovo će da bude podsticaj, ali i opomena da budemo najbolji što možemo - poručio je umetnik.

Na Dan državnosti Srbije odlikovane su brojne ličnosti i ustanove iz sveta kulture.

Vuk Kostić i Maja Gojković ATA Images/Milan Maričić
 

Holivudski glumac Džoni Dep nagrađen je Zlatnom medaljom za izuzetan doprinos našoj zemlji u njenim naporima za širenje i unapređenje lokalne umetničke zajednice.

Priznanje su dobili i producent Ram Bergman, KST, istaknuti prevodilac, novinar i pedagog za japanski jezik i književnost mr Hiroši Jamasaki Vukelić, kao i gradski sekretar za kulturu Ivan Karl.

Posthumno su odlikovani pijanista i bivši direktor Beogradske filharmonije Ivan Tasovac, književnik Radovan Beli Marković, glumac Nenad Nenadović i novinar Miroslav Lazanski.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike