Danica Maksimović u filmu „Prolećna pesma“: Emocionalno-seksualni rolerkoster (VIDEO)

08.02.2022

15:45

0

Autor: Dejan Ćirić

Nagrađivano ostvarenje rediteljke Natalije Avramović će se prikazivati u bioskopima širom Srbije od 10. februara

Danica Maksimović u filmu „Prolećna pesma“: Emocionalno-seksualni rolerkoster (VIDEO)
Prolećna pesma stills (4) - Copyright Film "Prolećna pesma" Promo/Produkcija Besne slike

Specijalna projekcija filma “Prolećna pesma” održaće se u četvrtak, 10. februara, u 20 časova u Dvorani Kulturnog centra Beograda.

Nakon projekcije publika će imati priliku da razgovara sa autorskom ekipom među kojima će biti glumci Mihaela Stamenković, Ivan Đorđević Džudi, Danica Maksimović, Milan Kolak, Gavrilo Avramović, Mia Radovanović, scenarista Ljubinka Stojanović, producent Nada Savić, kompozitor Marko Matović i rediteljka Natalija Avramović.

Film "Prolećna pesma" Promo/Produkcija Besne slike
 

Natalija Avramović je ovim povodom izjavila:

- Moj cilj je bio da snimim jednu drugačiju priču koja polazi iz ženske glave, srca i duše, da pokažem jednu nekonvencionalnu žensku junakinju, da je iskreno i hrabro ogolim. Mislim da je ovaj film nešto novo u srpskoj kinematografiji, da je sveža krv i meso, autentično delo. Osećam da sam otvorila put novom žanru koji je specifičan po strukturi i poetici, i da menja percepciju kod gledalaca. Film izlazi iz konvencionalnih okvira srpskog filma i ostavlja publici nezaboravan utisak. Ovo autentično filmsko delo stiže pred bioskopsku publiku naše zemlje pravo sa domaćih i međunarodnih festivala - istakla je rediteljka.

Natalija Avramović/Tanjug Sava Radovanović
 

Film prati Petru, mladu rediteljku, samohranu majku, koja pokušava da normalizuje svoj život posle razvoda. Sprema se da snimi film o pesnikinji Desanki Maksimović. Očeva smrt uzburka u njoj osećanja kojih nije bila svesna. Biva pozvana na proslavu 15 godina mature u rodnom gradu, a i njena najbolja prijateljica se venčava na Adi Bojani. Pošto se veže za Vuka, njen život postaje emocionalno-seksualni rolerkoster koji je vodi do katarze, oslobađanja savesti i spremnosti da raširi krila.

Film će se prikazivati u bioskopima širom Srbije od 10. februara.  

Film "Prolećna pesma" Promo/Produkcija Besne slike
 

“Prolećna pesma” je do sada imala veoma uspešan festivalski život, koji uključuje i sledeće nagrade:

Nagrada za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković - Festival del Cinema d'IDEA, Rim, Italija, 2021.

Treća nagrada za scenario, Specijalna nagrada žirija novinara i filmskih kritičara za film „Prolećna pesma“, Festival Filmskog Scenarija, Vrnjačka banja, Srbija, 2021.

Film "Prolećna pesma" Promo/Produkcija Besne slike
 

Nagrada “Mira Stupica” za najbolju žensku ulogu Mihaeli Stamenković  za film „Prolećna pesma“, Filmski Festival u Sopotu - SOFEST, Sopot, Srbija, 2021.

Specijalna nagrada za film „Prolećna pesma“, SeeOnline Film Festival, Cinesquare, Skoplje, Makedonija, 2021.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike