Dečji film za odrasle: Objavljen novi trejler za "Leto kada sam naučila da letim" Raše Andrića (VIDEO)

06.02.2022

10:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ovo ostvarenje, koje je snimano u Beogradu i na Hvaru, zbog višeslojne priče i značenja zajedno mogu da gledaju ćerke, mame i bake

Dečji film za odrasle: Objavljen novi trejler za "Leto kada sam naučila da letim" Raše Andrića (VIDEO)
Copyright Olga Odanović i Klara Hrvanović Promo/Glorija Lizde

Svečana premijera dugoočekivanog filma Radivoja Raše Andrića "Leto kada sam naučila da letim" zakazana je za 16. februar u Kombak dvorani u Beogradu, dok će dan kasnije premijera biti održana u Areni Cineplex u Novom Sadu, a potom će film ući u redovan bioskopski repertoar širom Srbije.

"Leto kada sam naučila da letim" je prvi film Raše Andrića posle filma "Kad porastem biću kengur" koji je, kao i njegovi prethodni filmovi "Munje" i "Tri palme za dve bitange i ribicu", stekao kultni status.

Benjamin Lacko i Klara Hrvanović Promo/Glorija Lizde
 

Ovaj film koji je sniman u Beogradu i na Hvaru je jedan od retkih sadržaja namenjenih prvenstveno deci. Upravo je objavljen drugi trejler, a zbog višeslojne priče i značenja, ovo ostvarenje zajedno mogu da gledaju ćerke, mame i bake.

U pitanju je vedra i duhovita priča koja budi najlepše emocije i prati dvanaestogodišnju Sofiju, pred kojom je naizgled dosadno letovanje sa dve bake. Ipak, nova prijateljstva, prvi poljubac i pomirenje sa otuđenom porodicom pretvaraju to leto na idiličnom jadranskom ostrvu u neprocenjivo i nezaboravno iskustvo.

Žarko Laušević i Luka Bajto Promo/Glorija Lizde
 

Glavnu ulogu tumači talentovana mlada glumica Klara Hrvanović, a podršku su joj pružile iskusne kolege Olga Odanović i Žarko Laušević, kao i splitska glumica Snježana Sinovčić.

“Leto kada sam naučila da letim” je adaptacija istoimene knjige Jasminke Petrović, jedne od najznačajnijih domaćih spisateljica za decu i mlade, koja je osvojila veliki broj priznanja za dečju literaturu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike