Milena Radulović o novoj ulozi i Miki Aleksiću: Nisam očekivala pokajanje ali jesam ružne rečenice

06.02.2022

19:30

0

Autor: 24sedam

„Bila sam spremna da cela priča prođe senzacionalistički, ali sada sa uživanjem posmatram kako se sve odigrava i drago mi je što se pokazalo da je naše društvo spremno da se menja“, ističe glumica

Milena Radulović o novoj ulozi i Miki Aleksiću: Nisam očekivala pokajanje ali jesam ružne rečenice
Copyright Milena Radulović Foto: 24sedam/Goran Sivački

Glumica Milena Radulović izjavila je gostujući u prvoj emisiji "Kulturno" na televiziji Tanjug, da od reditelja i vlasnika škole glume Mike Aleksića, optuženog za silovanje i seksualno zlostavljanje polaznica njegove škole, nikada nije očekivala pokajanje ili priznanje, ali da je očekivala sve ružne rečenice koje je izneo u svojoj odbrani na ročištu održanom 2. februara.

Glumica je napomenula da je na dan ročišta imala pretpremijeru predstave "Alisa u zemlji strahova" u Jugoslovenskom dramskom pozorištu.

- Igram glavnu ulogu u toj predstavi i koncentrisala sam se na taj važan momenat u mom životu. Da nije bilo tako verovatno bih ceo dan mislila o tome šta se dešava u sudu. Mediji su detaljno preneli šta je Aleksić govorio i to je dobro za ceo proces jer više neće biti interpretacija od strane advokata. Kada mi, devojke, dođemo na red da govorimo i to će biti dostupno svima. Ako nekome do sada nije bilo jasno o čemu se radi, javnost suđenja će otkloniti sve dileme šta se zapravo dogodilo kod bilo koga - rekla je Radulovićeva.

M. M./ATAImages
 

Kako kaže, nije imala drugi izbor osim da progovori o svemu što je prošla sa Mikom Aleksićem u njegovoj školi glume.

- Nisam smatrala da tu prijavu treba anonimno da potpišem. Bio je to trenutak u kojem sam želela da stanem iza svojih reči. Drago mi je što se od tog momenta događa ogromna promena u našem društvu o čemu svedoči pažnja medija. Toj temi je posvećen ozbiljan prostor, ne samo kroz slučaj "Petnica" već i kroz dokumentarac "Ona se budi" koji je uradila moja prijateljica Mia Bjelogrlić - ističe glumica.

Ona dodaje da se taj dokumentarac bavi različitim temama u kojima se većina žena može pronaći.

- Imamo i prestave u beogradskim pozorištima koje se bave sličnim temama. Tema položaja žena u 2022. godini nije izašla iz fokusa javnosti što moju odluku čini smislenom - kazala je Radulovićeva i dodala da je društvo generalno jedva dočekalo i bilo spremno da otvori tako bolne teme.

- Bila sam spremna da cela priča prođe senzacionalistički, ali sada sa uživanjem posmatram kako se sve odigrava i drago mi je što se pokazalo da je naše društvo spremno da se menja.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Miroslav Mika Aleksić, reditelj i vlasnik škole glume "Stvar srca", 2. februara je prvi put javno izneo odbranu u Višem sudu u Beogradu i skoro četiri sata iznosio uvrede na račun oštećenih devojaka, a u jednom trenutku je rekao da ovo nije "afera Aleksić, već afera Radulović". Više javno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv Aleksića za krivična dela silovanja i nedozvoljene polne radnje počinjene nad sedam devojaka, koje su pohađale njegovu školu glume.

Prva je policiji Aleksića prijavila glumica Milena Radulović, posle čega je isto učinila i njena koleginica Iva Ilinčić, kao i druge devojke.

Kada je reč o novoj predstavi Radulovićeva je ocenila da je prihvatila veliki rizik i vratila se u pozorište glavnom ulogom u komadu "Alisa u zemlji strahova" Jugoslovenskog dramskog pozorišta, koja je održana 4. februara.

Nakon dva odlaganja zbog pandemijskih okolnosti publika je na sceni JDP-a konačno imala prilike da vidi izmaštani svet Aleksandra Popovskog, u kojem kroz bespuća zabluda sadašnjice mlade ljude vrebaju različite vrste zadatih okvira društvenih okolnosti - od terora političke korektnosti i sve većih zahteva poslodavaca, do odustajanja od sopstvene porodice.

Promo/Nebojša Babić
 

- Praktično ne izlazim sa scene u predstavi koja traje dva sata. Naša predstava je posebna forma koja je moderno napisana sa elementima apsurda i realizma i sa songovima. Želela sam da prihvatim tu vrstu rizika i da se vratim na pozorišnu scenu. Totalno sam izašla iz zone komfora, jer u predstavi pevam, a to nikada nisam umela. E pa, naučila sam - kaže glumica za Tanjug.

Po njenim rečima, reditelj Aleksandar Popovski je ispoljio veliku hrabrost jer ju je odabrao za naslovnu ulogu u tako velikom projektu.

- Nisam bila sigurna da li ću odgovoriti na zadatak koji sam dobila, ali Popovski je divan reditelj koji forsira odličan rad sa glumcima. Svi smo u ovoj predstavi imali umetničku nadgradnju zahvaljući njemu.

Najavljujući predstavu, Popovski je izjavio da živimo u vremenu strahova od neuspeha, nedostatka vremena, slobode, promene, politike, neizvesnosti... a glumica ističe da predstava govori o svim tim strahovima kroz vizuru tridesetpetogodišnje Alise koju je oživela na sceni.

Promo/Nebojša Babić
 

- Alisa prolazi kroz različite situacije koje oslikavaju različiti strahovi. Mnogi će se pronaći u njenim izazovima. Eva Mahkovic je genijalno napisala taj tekst koji uključuje sve likove iz dela Luis Kerol. U našoj predstavi Alisa dolazi na terapiju kod Belog zeca. Tehnikom hipnoze ušla je u svoj život i sve ono što bi moglo da joj se dogodi, kao i u svoje strahove. Ima tu strahova od promene koju nosi porođaj, od karijere i napredovanja, protoka vremena, propalih ideala...

Milena dodaje da svi plaćamo veliku cenu zbog želje za stalnim napredovanjem.

- Duštvo ima velika očekivanja od nas , a i mi sami želimo da budemo, najbolji, najizdržljiviji. Vreme prođe i onda se podvuče crta. Napravili smo predstavu o tom razočarenju rezultatima nakon protoka vremena.

Promo/Nebojša Babić
 

Mlada glumica je najavila i dve televizijske serije koje snima u Rusiji.

- Igraću u seriji „Katarina Velika“ za Prvi kanal ruske televizije i u jednom TV formatu u čijem središtu je promena socijalističkog sistema SSSR-a u kapitalistički koji je i danas aktuelan u Rusiji.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike