Mina Lazarević o nastavku serije „Junaci našeg doba“: Majin nezgodan temperament dovodi do velikih promena

07.02.2022

06:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Nova sezona počinje sutra, 8. februara, i emitovaće se radnim danima na RTS 1

Mina Lazarević o nastavku serije „Junaci našeg doba“: Majin nezgodan temperament dovodi do velikih promena
Mina Lazarević i Igor Đorđević junaci - Copyright Mina Lazarević i Igor Đorđević, serija "Junaci našeg doba" Promo/Košutnjak Film

Mnogi ne znaju da je u seriji “Junaci našeg doba” ulogu Maje, snažne i zrele žene, supruge glavnog junaka Miroslava Čičanovića Čička, Siniša Pavić pisao upravo za Minu Lazarević.

- Imala sreću da mi karijera započne i odmah krene munjevitom brzinom baš sa serijom Siniše Pavića “Porodično blago“ - priseća se Lazarevićeva uloge Čupke koja ju je odmah svrstala u red najpopularnijih glumica u zemlji.

Zahvaljujući saradnji koja traje već dve decenije, došlo je do toga da dobije ulogu napisanu specijalno za nju.

- Tada sam bila jako ponosna na to što počinjem sa Sinišom, a još ponosnija sam sada kada on piše nešto za mene. Mislim da je to velika privilegija koju glumac može da ima u toku karijere - da jedan pisac, posebno pisac kao što je Pavić, stvara ulogu baš za njega - ističe glumica.

Mina Lazarević Promo/Košutnjak Film
 

Nova sezona serije „Junaci našeg doba“ počinje sutra, 8. februara, i emitovaće se radnim danima na RTS 1.

O samoj seriji Mina kaže da oslikava društvo i realnost u kojoj živimo, ne samo sada, već i u budućnosti:

- Mi i sada gledamo “Bolji život”, “Porodično blago”, “Belu lađu”... sve te serije su i dalje aktuelne. Siniša je, u neku ruku, vizionar, jer je uvek umeo da svojom satirom na pravi način oslika društvo - ne samo trenutno, nego i da predvidi nekoliko koraka unapred šta iz ove situacije može dalje da se desi. Mislim da je to jedan od razloga večnosti i uspešnosti njegovih tekstova - smatra Lazarevićeva i dodaje:

- Izazova na snimanju je mnogo. Nekada su najveći izazov te opšte situacije, kao kada je temperatura 50 stepeni, na vama je šminka koja se topi, nemate način da se rashladite, a kraj snimanja se ne vidi. Ipak, mi smo svi “velika deca”, trudimo se da se šalimo i da nekako lakše i lepše prođemo kroz ceo taj proces, tako da je mnogo anegdota, i onih koje sami stvaramo, i onih koje se spontano dešavaju. Na snimanje dolazim uvek u lepom raspoloženju i trudim se da se dobro provedem, jer radim posao koji volim. Uostalom, kada ekipu serije predvodi jedan tako iskusan tim kao što su Pavić i Miša Vukobratović, šta vam kao glumcu drugo preostaje nego samo da se baškarite.

Printscreen/YouTube/Superstar TV
 

U novim epizodama Maja doživljava promene zbog kojih trpi njena porodica. Ona će pokušavati da održi harmoniju i red u kući dok gradi sopstvenu karijeru.

- Maja se u novoj sezoni menja, pokušava da sa svojim nezgodnim, impulsivnim temperamentom egzistira u još uvek muškom svetu kao poslovna žena koja želi da napreduje u karijeri.

Mi žene moramo imati posebnu strategiju za borbu, ali ona se ne pravi sa 18 godina, tako što sebi kažemo: "To je to". Potrebno je stalno snalaženje i "plivanje", to je jedan maraton i mora se imati puno snage, kako psihičke, tako i fizičke da bi se opstalo. Treba imati principe, ali se moraju praviti i kompromisi, u mom slučaju mali - zaključuje glumica.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike