Film „Jazavac pred sudom“ u bioskopima: Savremena adaptacija čuvene pripovetke snimljena za 48 sati (FOTO/VIDEO)

01.02.2022

13:30

0

Ovo dugometražno domaće ostvarenje koje je snimljeno za dva dana u KPGT-u, imalo je premijeru pred beogradskom publikom na prošlogodišnjem 49. Festu

Film „Jazavac pred sudom“ u bioskopima: Savremena adaptacija čuvene pripovetke snimljena za 48 sati (FOTO/VIDEO)
Jazavac 1 - Copyright Film "Jazavac pred sudom" Promo/MCF

Filmska adaptacija pripovetke Petra Kočića u režiji Marka Vindona „Jazavac pred sudom“ imaće svoju IMAX premijeru sutra u 20.30 u Cineplexx Galerija Belgrade bioskopu.

„Jazavac“ je  nastao nakon što su Mark Vindon i Daniel Kovačević zajedno radili na TV seriji pod nazivom „Infiltracija“. Danijel je izvodio „Jazavca“ na sceni pozorišta Slavija, zajedno sa Mihailom Laptoševićem koji je takođe režirao pozorišnu verziju.

Jazavac pred sudom Promo / MCF
 

- Kočićeva pripovetka je smeštena u istorijski kontekst, a naša adaptacija može da se dešava bilo kada i bilo gde, zapravo to i jeste hteo reditelj i zbog toga je tako napravio da bude van vremenskog konteksta. To je priča o ljudskoj prirodi koja može da bude stvarna za bilo koju epohu, koja se dešava i dan-danas u raznim državama - objasnila je glumica i scenaristkinja Ema Gojković.

Film "Jazavac pred sudom" Promo/MCF
 

Ona kaže da je film "muška priča" i da filmska ekipa nije birala pripovetku, već pripovetka njih.

- Sve je počelo tako što su glumci iz istoimene predstave pozvali mene i reditelja da gledamo predstavu. Mark je bio jako inspirisan i iako nije tada znao ni reč srpskog, predložio je da snimimo film. Baš zato što je Jazavac "muška priča" upravo je on došao na ideju da uloge sudije igraju tri glumice. Zapravo, nismo mi birali pripovetku nego je ona izabrala nas - navela je Gojković.

Na adaptaciji scenarija su pored Marka Vindona učestvovali i Ema Gojković, kao i Rastko Jevtović, a ovo dugometražno domaće ostvarenje koje je snimljeno za dva dana u KPGT-u, imalo je premijeru pred beogradskom publikom na prošlogodišnjem 49. Festu.

Promo / MCF
 

Glumačku ekipu savremene i distopijske adaptacije čuvene pripovetke u kojoj u jeku vladavine Austrougarske nad Bosnom, David Štrbac tuži jazavca koji zauzima njegovo polje kukuruza, čine Daniel Kovačević, Vanja Nenadić, Ema Gojković, Marko Laptošević, Tamara Radovanović i Saša Kuzmanović.

Promo/Fest
 

Film „Jazavac pred sudom“ će nakon IMAX premijere, od 3. februara biti u redovnoj bioskopskoj distribuciji u bioskopima širom Srbije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike