Veliki hit Mome Kapora u novom izdanju: Uzbudljiva priča o izgnanoj princezi i zabranjenoj ljubavi

28.01.2022

15:01

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova moderna bajka zainteresovaće čitaoce svojom radnjom, ali će ih i podstaći na razmišljanje o kontrastima koji i danas karakterišu savremeni svet

Veliki hit Mome Kapora u novom izdanju: Uzbudljiva priča o izgnanoj princezi i zabranjenoj ljubavi
Facebook/Zadužbina Momo Kapor

Roman „Zoe“, veliki hit Mome Kapora, uzbudljiva je priča o izgnanoj princezi u Njujorku, koju slučajno otkriva mladi istoričar umetnosti na aukciji slika, gde se bore za njen portret iz detinjstva.

Između princeze kojoj je zabranjen povratak u njenu zemlju i mladog kustosa koga u domovini očekuje najteža kazna zbog ove veze rađa se zabranjena ljubav.

Promo/Laguna
 

„Zoe je priča o jednoj osiromašenoj princezi, ali u isto vreme i portret jednog grada (…) S vremenom, ne znam tačno kada se to dogodilo, njegova ljubav prema Njujorku je počela da jenjava. Umesto bleštavih reklama, luksuznih izloga i višespratnica - ponovo se vratio kamenu, suncu i maslinama. Verovatno je na kraju Hercegovina ipak bila jača, pa je nadvladala sva iskušenja (…)“, stoji, između ostalog, u predgovoru Ane Kapor.

Ova moderna bajka zainteresovaće čitaoce svojom pričom, ali će ih i podstaći na razmišljanje o kontrastima koji i danas karakterišu savremeni svet.

Momo Kapor / Promo / Branko Jovanović
 

Roman „Zoe“ možete pronaći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs i na sajtu laguna.rs.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi