Emotivne reči ćerke Mome Kapora o knjizi "Lanjski snegovi“: Nevidljiva nit koja nas zauvek vezuje

06.09.2021

11:32 >> 11:30

0

Autor: Dejan Ćirić

Ova knjiga sadrži neke od najlepših priča velikog pisca

Emotivne reči ćerke Mome Kapora o knjizi "Lanjski snegovi“: Nevidljiva nit koja nas zauvek vezuje
Copyright Momo Kapor Facebook/Zadužbina Momo Kapor

„Lanjski snegovi“ (1977), potvrđuju Momu Kapora kao vrsnog pripovedača urbane orijentacije koji nas, s pomalo nostalgije i ironije, ali i s puno topline, uvodi u jedan svet koji polako nestaje. Ova knjiga sadrži neke od najlepših Kaporovih priča, razvrstanih u dve celine: Poznavanje prirode i društva i Zapisi profesionalnog čitača, koje ga, bez sumnje, svrstavaju u red autora čije vreme nikada ne prolazi.

Promo/Laguna

Kako je njegova ćerka Ana napisala u predgovoru, „[…] ova knjiga me, više od bilo koje druge, podseća na tatu i na vreme koje smo proveli zajedno. Zato ove priče i moj kratak predgovor osećam kao nastavak naših razgovora, kao nevidljivu nit koja nas zauvek vezuje i na koju vreme ne utiče.“

Momo Kapor Facebook/Zadužbina Momo Kapor

Momo Kapor je rođen 1937. u Sarajevu. Završio je Akademiju likovnih umetnosti u Beogradu. Njegove knjige su godinama bile na vrhu lista najčitanijih dela, a on je vrlo brzo postao miljenik publike. Zahvaljujući svojim autorskim emisijama na radiju i televiziji, stekao je široku popularnost. Autor je preko četrdeset knjiga. Osim romana i priča, pisao je drame, putopise, esejističku prozu i bavio se ilustracijom. Umro je 2010. godine u Beogradu.

Pročitajte još

Knjigu „Lanjski snegovi“ Mome Kapora možete pronaći od danas u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike