Nove misterije „Gospodara prstenova“: Objavljen prvi tizer najskuplje serije svih vremena (VIDEO)

21.01.2022

07:30

0

Nova ekranizacija dela Džona R. R. Tolkina baviće se dešavanjima drugog doba Srednje zemlje kada je iskovan Jedini prsten

Nove misterije „Gospodara prstenova“: Objavljen prvi tizer najskuplje serije svih vremena (VIDEO)
Film "Gospodar prstenova"/Profimedia

Veo misterije kojim je bila prekrivena najskuplja serija svih vremena počeo je polako da pada. Nova ekranizacija dela Džona R. R. Tolkina nosiće ime "Gospodar prstenova: Prstenovi moći" i baviće se dešavanjima drugog doba Srednje zemlje kada je iskovan Jedini prsten, objavio je Guardian.

- Prstenovi moći vezuju sve velike priče drugog doba Srednje zemlje - kovanje prstenova, uspon mračnog gospodara Saurona, epsku priču kraljevstva Numenor i poslednjeg saveza vilenjaka i ljudi, kažu autori serije Džej Di Pejn i Patrik Makej.

Upravo je objavljen prvi tizer u kom narator priča o kovanju prstenova moći, a autori serije ističu i to da su gledaoci sve do sada mogli da vide priču samo o Jedinom prstenu, ali da je pre njega bilo čak 19.

Serija "Gospodar prstenova: Prstenovi moći"/Profimedia
 

- Uzbuđeni smo da podelimo ovu epsku priču sa svima - zaključuju kreatori serije koja je, prema nekim navodima, koštala oko 450 miliona dolara, što je pozamašan iznos u poređenju sa 280 miliona dolara koliko je koštalo snimanje sva tri filma Pitera Džeksona.

Prvobitna obaveza Amazona bila je produkcija od pet sezona, za koju se procenjuje da je vredna najmanje milijardu dolara.

Amazon je sve do sada brižljivo krio zaplet serije, pa čak i zvanični naziv. Jedino je bilo poznato to da će se bavi takozvanim Drugim dobom, hiljadama godina pre događaja iz "Gospodara prstenova" i "Hobita".

Ova dugo očekivana nova serija stiže 22. septembra na Amazon Prime Video, a biće dostupna za gledaoce u 240 zemalja. Seriju je na svom Instagram nalogu najavio i vlasnik Amazona, Džef Bezos.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Jeff Bezos (@jeffbezos)

 

Prva sezona snimljena je na Novom Zelandu, dok će produkcija druge biti nastavljena u Velikoj Britaniji.

Amazonova ekranizacija dela Dž. R. R. Tolkina za sada je najskuplja TV serija svih vremena, budući da je ova kompanija samo na ime autorskih prava Tolkinovoj zadužbini, "Harper i Kolinsu" i "Vorneru" platila 250 miliona dolara.

Studio očigledno računa da će se investicija isplatiti, budući da su filmovi Pitera Džeksona zaradili blizu 2,9 milijadi dolara i dobili 15 Oskara, postavši jedna od najprofitabilnijih franšiza svih vremena.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: euronews.rs