Praznična čarolija na velikom platnu: “Pepeljuga” uživo iz Metropolitena (FOTO/VIDEO)

30.12.2021

13:30

0

Bajkovita adaptacija popularne bajke, Lorana Pelija predstavlja se potpuno novim engleskim prevodom u skraćenoj verziji sa mecosporanom Izabel Leonard kao princezom

Praznična čarolija na velikom platnu: “Pepeljuga” uživo iz Metropolitena (FOTO/VIDEO)
thumbnail_Pepeljuga.. foto Karen Almond Met Opera - Copyright Foto: Karen Almond

Nastavljajući prazničnu tradiciju, Metropoliten opera predstavlja skraćenu produkciju ,,Pepeljuge“ na engleskom jeziku za publiku svih uzrasta u prenosu uživo, u subotu, 1. januara od 18:55 časova na velikom platnu Cineplexx UŠĆE Shopping Center bioskopa. 

Foto:Promo
 

Žil Masne je „Pepeljugu" komponovao davne 1899. godine i već prvo izvođenje ove opere u Parizu, pune humora i duha, donelo mu je veliku slavu. 

Foto: Ken Howard
 

Raskošna produkcija, kao i muzički kvalitet su učinili da Pepeljuga odmah postigne veliki uspeh. Izvedena je samo u prvoj godini 50 puta. 

Foto: Ken Howard
 

Ovo šarmantno delo pokorilo je i inače ciničnu kritiku koja nije bila uvek naklonjena Masneu.

U prvih 15 godina Pepeljuga je često postavljana sa ove strane Atlantika, a tokom 20. veka nije nikada nestala sa repertoara, te su česte obnove ovog dela, posebno u Francuskoj.

Foto: Karen Almond
 

Pepeljuga je ćerka seoskog plemića Pandolfa. Nakon što se on oženio, njena maćeha, nadmena madam De la Altjer i njene dve ćerke Noemi i Dorotea, počinju da je maltretiraju i zapravo ona tada dobija nadimak Pepeljuga.

Ipak, dobra vila, Pepeljugina kuma uspeva da joj pomogne da se spremi i ode na dvor na bal. Ona tamo upoznaje princa koji se zaljubljuje u nju, ali posle ponoći čarolija nestaje.

Maestro Emanuel Vijom diriguje odličnim ansamblom u kome su mesosopran Emili D’ andželo u ulozi šarmantnog Pepeljuginog princa, sopran Džesika Prat kao njena vilinska kuma i mecosopran Stefani Blit i bas bariton Lioran Nauri kao njeni čuvari.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike