Čuvene „Diznijeve“ princeze dobijaju igrane filmove: Poznate glavne glumice

09.08.2021

08:47 >> 08:48

0

Autor: Dejan Ćirić

Najavljeno je da će čak tri lika preći iz animiranog u filmski kadar

Čuvene „Diznijeve“ princeze dobijaju igrane filmove: Poznate glavne glumice
Copyright "Snežana i sedam patuljaka"/Profimedia

Dizni“ nam je doneo i heroje i antiheroje koje su obojili naš svet najšarenijim bojama, a u prethodnih dve decenije oni sve češće dobijaju lik koji nije nacrtan. Nedavno smo dobili priliku da vidimo novu Kruelu, razne verzije Pepeljuge u kojima smo gledali čak i Selenu Gomez i Hilari Daf, Dambo je poleteo u 3D verziji, a duha iz lampe je na velikom platnu oživeo Vil Smit. Ove godine najavljeno je da će čak 3 princeze preći iz animiranog kadra u igrani – a ovo su glumice koje su dobile glavne uloge.

„Dizni“ svojoj prvoj princezi konačno daje igrani film

Ogledalo je ponovo odlučilo ko je najlepši na celom svetu – a ovog puta to je Rejčel Zegler. Ova mlada glumica igra u rimejku kultnog filma iz 1961. godine “Priča sa zapadne strane” koji režira čuveni Spilberg.

“Snežana i sedam patuljaka”/Profimedia

Iskusni reditelj je od 30.000 devojaka koje su se prijavile na kastingu da glume Mariju izabrao baš nju, a kada je „Dizni“ video radne snimke kadrova filma, odmah je znao koja će glumica konačno dati lik prvoj „Diznijevoj“ princezi.

Rejčel Zegler Promo / MCF

Prvi dugometražni animirani film koji je „Dizni“ ikada snimio, “Snežana i sedam patuljaka” nikada nije dobio svoju igranu verziju, do sada. Snimanje ovog dugoočekivanog filma počinje 2022. godine, a režiser biće Mark Veb, koji nam je doneo film “500 Days of Summer”. Za produkciju zadužen je Mek Plat, poznat po filmovima “The Trial of the Chicago 7”, “La La Land” i “The Girl on The Train“.

Pepeljuga je u novoj priči krojačica koja peva

Čini se da je priča o Pepeljugi najispričanija bajka svih vremena. Ipak, ona je toliko vanvremenska, da nam nikada ne smeta da je ponovo čujemo. Film “Pepeljuga” ćemo moći da pogledamo već trećeg septembra, a trejler je već u junu ugledao svetlost dana. Ulogu Pepeljuge koja menja metlu za singericu dobila je pevačica Kamila Kabeljo, autorka čuvenog hita “Havana”. Ovog puta, magičnim štapićem neće zamahivati dobra vila, već dobri kum, koga će igrati Bili Porter.

“Pepeljuga”/Profimedia

– Magija nema pol – izjavio je glumac u jednom od intervjua. U Amazonovoj verziji poznate bajke, Pepeljuga želi da postane modna dizajnerka, ali naravno, život i maćeha je sprečavaju u tome, piše harpersbazaar.rs. Maćehu će ovoga puta igrati Idina Menzel, čiji smo glas mogli da čujemo u crtanom filmu “Frozen”, kao Elzin. Kralja i kraljicu igraju Pirs Brosnan i Mini Drajver. Producent ovog projekta je Džejms Korden, koga smo u maju mogli da vidimo u ulozi moderatora u emisiji koja je nominovana za Emi nagradu – “Friends: The Reunion.”

Mala sirena dobija ozbiljnu glumačku postavu

Animirani film “Mala sirena” je mnogo puta dobio svoju adaptaciju, ali nikad Diznijevu. Film je najavljen još 2016. godine, ali je snimanje, koje je bilo zakazano još za mart i april 2020. godine, otkazano zbog pandemije. Produkcija je ponovo pokušala da oživi film početkom januara ove godine, a snimanje je zvanično završeno sredinom jula.

“Mala sirena”/Profimedia

Postava glumaca je više nego impresivna, počevši od toga da kralja Tritona glumi Havijer Bardem. Ulogu zle veštice Ursule dobila je glumica Melisa Mek Karti, a kada je pevač Hari Stajls odbio ulogu princa Erika, ona je otišla britanskom glumcu Džoni Hauer Kingu.

Hale Bejli/Profimedia

Arijel će glumiti Hale Bejli, pevačica poznata kao deo dua „Chloe x Halle“ koji je od 2018. godine osvojio 5 Gremi nominacija.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike