Čarobna novogodišnja noć na Kolarcu: "Otmeno" uz Mariju Jelić i najlepše arije

28.12.2021

13:30

0

Program će početi u 21 čas i trajaće do iza ponoći

Čarobna novogodišnja noć na Kolarcu: "Otmeno" uz Mariju Jelić i najlepše arije
christmas-gbfeebb282_1280 - Copyright Pixabay

U okviru Beogradske zime i gradske manifestacije „Otmeno“ ove godine će doček Nove godine biti u velikoj sali Kolarčeve zadužbine uz opersku zvezdu Mariju Jelić i dirigenta Predraga Gostu, uz najlepše operske arije i hitove filmske muzike, najavili su organizatori.

Marija Jelić, koncert u Karnegi holu/Promo
 

U programu će učestvovati orkestar Makris, dok će program sačinjavati raskošni barok, graciozni klasicizam, najlepše melodije romantizma, sve do bisera muzičke današnjice - Enia Morikonea, Džona Vilijamsa i Astora Pijacole, a u ponoć će biti izvedene najlepše arije Pučinija, Verdija i napolitanske pesme.

Program će početi u 21 čas i trajaće do iza ponoći, a besplatne ulaznice mogu da se preuzmu na blagajni Kolarčeve zadužbine.

Naša primadona Marija Jelić je u ovoj godini ostvarila izvanredne uspehe i nastupala u preko 10 inostranih zemalja, od Rusije, Izraela, Estonije, Amerike, Azerbejdžana do Amerike u operskim produkcijama i gala koncertima i to sa najvećim svetskim umetnicima Plasidom Domingom, Elinom Garančom i Hozeom Kurom.

Marija Jelić, koncert u Karnegi holu/Promo
 

U ovoj godini je takođe imala i svoj solistički koncert u najprestižnijoj svetskoj koncertnoj dvorani Karnegi holu u Njujorku.

Maestro Predrag Gosta je dirigent sa velikom inostranom biografijom. Dirigovao je i snimao sa Londonskim simfonijskim orkestrom.

Marija Jelić je ovim povodom izjavila da je jako srećna što će novu godinu dočekati uz pevanje:

- Pevanje je moj životni poziv, a nema ništa lepše za umetnika da isprati staru i dočeka novu godinu uz pevanje i prenese svoje emocije publici, a istovremeno joj da energiju i motiviše je za još lepšu i bolju novu 2022. Za mene je 2021. bila veoma uspešna i nadam se da će se moji planovi ostvarivati i u 2022. - kaže Marija Jelić.

Marija Jelić, koncert u Karnegi holu/Promo
 

Organizator manifestacije „Otmeno“ u okviru Beogradske zime su Dom omladine i Kolarčeva zadužbina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike