Anja Suša posle 10 godina režira u Beogradu: Eksplozija u Bitef teatru

25.12.2021

13:34

0

U pozorištu koje se nalazi na skveru Mire Trailović večeras će biti odigrana nova predstava

Anja Suša posle 10 godina režira u Beogradu: Eksplozija u Bitef teatru
adresa svemir foto nenad sugic (1) - Copyright Promo/Nenad Šugić

U predstavi Bitef teatra "Adresa Svemir - nekoliko poruka" koju je režirala Anja Suša igraju Mladen Andrejević, Milutin Dapčević, Danijel Sič, Aleksandar Vučković, Nikola Malbaša, Jelena Ililć i Milica Sužnević.

Predstava "Adresa Svemir" nije prvi susret rediteljke kako kaže "sa čudesnim i prostranim univerzumom Wolframa Lotza".

Promo/Nenad Šugić
 

- Posle prve replike koja se nalazi u uvodu teksta: "Drkadžije, nalazimo se u eksploziji!" - bilo mi je jasno da ću ga jednog dana, čim se ukaže prilika, sgurno režirati. Nisam se previše opterećivala razmišljanjima o tome kada i gde će to biti, mada sam, potajno, priželjkivala da to, ipak, bude u Beogradu, koji je u tom trenutku, iz nekoliko razloga, u koje ovde neću ulaziti, za mene bio nedostižan - kaže Anja Suša.

Promo/Nenad Šugić
 

Prema njenim rečima ovaj projekat je za nju više od povratka kući, jer posle mnogo godina, ponovo režira na svom jeziku.

- Zahvaljujući višegodišnjoj upornosti Filipa Vujoševića i tektonskoj promeni planova koje je prouzrokovala pandemija - otvorila se mogućnost da posle skoro 10 godina od moje poslednje predstave u Beogradu, ponovo režiram predstavu u Bitef teatru. Pošto smo prodiskutovali nekoliko drugih naslova, oboje smo se, gotovo istovremeno, setili Wolframa Lotza i ovog teksta koji je, u međuvremenu, dobio naslov "Adresa Svemir - nekoliko poruka." Posle mnogo godina od prvog čitanja, ponovo sam uzela tekst u ruke i nakon prvih par replika, bilo mi je jasno, a čini mi se i Filipu, da ne moramo više da tragamo za naslovom. I da - i dalje smo u eksploziji. Bum! - poručuje rediteljka ove predstave.

Repriza predstave je u nedelju 2.decembra.

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike