Svečanost u jedinom muzičkom teatru u regionu: Pozorište na Terazijama proslavilo 72. rođendan (FOTO)

24.12.2021

09:01

0

Autor: Dejan Ćirić

„Uprkos teškim uslovima rada zbog epidemije korona virusa, 2021. godina je bila veoma uspešna“, ističe direktor Aleksandar Đaja

Svečanost u jedinom muzičkom teatru u regionu: Pozorište na Terazijama proslavilo 72. rođendan (FOTO)
fles dens 4 - Copyright Mjuzikl "Flešdens" Promo/Dalibor Tonković

Tradicionalnom dodelom godišnjih nagrada i zahvalnica, juče je u foajeu Pozorišta na Terazijama proslavljen je 72. rođendan jedinog muzičkog teatra u regionu.

72. rođendan Pozorišta na Terazijama Promo/PNT
 

Na samom početku, prisutnima se obratio direktor pozorišta Aleksandar Đaja i istakao da je tekuća 2021. godina bila još jedna uspešna godina Pozorišta na Terazijama i na stvaralačkom i na poslovnom planu, uprkos teškim uslovima rada zbog epidemije korona virusa, koja traje već drugu godinu.

Aleksandar Đaja ATA Images/Milan Maričić
 

- Imajući u vidu da prošle godine nismo obeležili Dan pozorišta, ove godine smo se podsetili i rada i radnih rezultata u 2020. godini, i naravno ukazali na ono što smo, uprkos tome što se i dalje radi sa određenim ograničenjima, ostvarili 2021. godine - rekao je Đaja.

72. rođendan Pozorišta na Terazijama ATA Images/Milan Maričić
 

Direktor pozorišta je istakao da je 2020. godine u Pozorištu na Terazijama premijerno izveden mjuzikl „Sa druge strane jastuka“, Momčila Bajagića Bajage, na tekst Stevana Koprivice, u režiji Juga Radivojevića, a u ovoj, 2021. godini, koja je na izmaku u Pozorištu na Terazijama  premijerno je prikazan mjuzikl „Flešdens“, autora Toma Hedlija, Roberta Kerija i Boba Rota, u režiji Vladana Đurkovića, koji se od prve reprize igra s velikim uspehom i na kartu više.

Milena Živanović ATA Images/Milan Maričić
 

Godišnju nagradu za 2020. godinu dobila je glumica Milena Živanović za ulogu Tamare u mjuziklu „Sa druge strane jastuka“, Slaven Došlo za ulogu Bože u istoj predstavi i Aleksandar Sedlar za aranžman i orkestraciju za mjuzikl „Sa druge strane jastuka“.

Slaven Došlo ATA Images/Milan Maričić
 

Dobitnik nagrade za glumačku bravuru „Janoš Tot“ za 2020. godinu je glumac Žarko Stepanov za ulogu Mite u mjuziklu „Sa druge strane jastuka“.

Žarko Stepanov ATA Images/Milan Maričić
 

Dobitnica nagrade za glumačku bravuru „Janoš Tot“ za 2021. godinu je glumica Tanja Bošković za ulogu Hane u mjuziklu „Flešdens“ .

Tanja Bošković ATA Images/Milan Maričić
 

Godišnju nagradu dobili su i koreografkinja Milica Cerović za koreografiju u mjuziklu „Flešdens“ i baletski ansambl ove predstave.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike