Krvnički je tukli do smrti: Baka Stojanka (82) odbijala pomoć od Centra za socijalni rad?

10.12.2021

12:52

1

Kako prenosi beogradski medij, nesrećnu staricu su tukli i ranije

Krvnički je tukli do smrti: Baka Stojanka (82) odbijala pomoć od Centra za socijalni rad?
baka stojanka pretucena - Copyright Printscreen/Facebook

Baka Stojanka (82), u noći između srede na četvrtak, krvnički je pretučena na smrt, u Bloku 45.

Ona je duže vreme živela na ulici, a meštani tog kraja Novog Beograda, više puta su želeli da pomognu nesrećnoj starici koja je bolovala od demencije.

Komšije su joj pomagale, ali i neretko alarmirale nadležne službe, međutim na većinu zahteva, kako kažu, nije adekvatno odgovoreno.

Sa druge strane, iz Centra za socijalni rad u Beogradu, mesno nadležno Odeljenje Novi Beograd, kažu da su upoznati sa njenim slučajem, ali da je ona odbijala pomoć.

- Stručni radnici su u prethodnom periodu svakodneveno izlazili na teren i intezivno radili na rešavanju problema zbrinjavanja navedene osobe. S obzirom na to da je za pružanje bilo koje vrste pomoći i podrške potreban pristanak korisnika, S. K. je odbijala svaki vid saradnje, pomoći, pokušaja zbrinjavanja i intervencije stručnih radnika, ali i saradnju sa predstavnicima zdravstvenih ustanova, policije, komunalne milicije sa kojim je centar bio u svakodnevnom kontaktu i često u zajedničkim intervencijama u cilju podrške navedenom licu - ističu u Centru.

Kako dodaju, imajući u vidu višegodišnji način života, godine starosti, brojne zdravstvene probleme, baki je prvenstveno bila potrebna zdravstvena zaštita.

- U prethodnom periodu S. K. je više puta zbrinjavanau u ustanovu zdravstvene zaštite, ali je istu bez saglasnosti i znanja lekara svaki put napuštala. Poslednji put je zajedničkom intervencijom policije, hitne pomoći i centra za socijalni rad zbrinuta u zdravstvenu ustanovu ove nedelje, gde je i preminula - kažu iz Centra.

Ona, ističu, nije bila korisnik novčane socijalne pomoći jer je raspolagala porodičnom penzijom i imala je stan.

Kako prenosi beogradski medij, ovo nije prvi put da su baku tukli mladići.

Starica je od posledica prebijanja preminula u bolnici.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike