Počelo suđenje za ubistvo bliskog saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća: Bosketa digli u vazduh na Autokomandi

09.12.2021

20:55

0

Počelo suđenje za ubistvo bliskog saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća: Bosketa digli u vazduh na Autokomandi
Copyright Printscreen/Youtube

Na suđenju Darku Duloviću u Višem sudu u Beogradu za pomaganje u teškom ubistvu Siniše Milića Bosketa, bliskog saradnika Luke Bojovića i Filipa Koraća, na Autokomandi pre tri i po godine, u četvrtak su u Višem sudu saslušavani svedoci.

Prethodno je sudsko veće konstatovalo da se Dulović, kojem se sudi u odsustvu, ne oseća krivim i da se prilikom saslušanja u Crnoj Gori, gde je jedno vreme izdržavao zatvorsku kaznu, branio ćutanjem. On se tereti da je dao svoj automobil 19. juna 2018. godine nepoznatoj osobi da ga koristi za izvršenje krivičnog dela, da postavi eksplozivnu napravu pod Milićev automobil, da ode do Buvljaka i kupi telefon i da kasnije njime aktivira eksploziv.

Na pretresu je svedočio njegov otac Radoslav Dulović, koji je ispričao da su taj automobil kupili krajem 2017. od Nemanje iz Mladenovca, a koji su od kraja maja sledeće godine prodavali.

- Okačili smo na vozilo oglas da se prodaje i dolazili su ljudi da ga pogledaju, rekao je Radoslav Dulović i dodao.

- Tog 19. juna ujutru sam sedeo u restoranu u Skadarliji, kad su došla dva momka sa kačketima i tražila da kupe auto. Kad su ga videli bili su nezadovoljni, ali su uzeli da ga isprobaju, a meni ostavili ličnu kartu, koju tad nisam ni pogledao. Vratili su auto posle nekoliko sati. Nisam siguran da bih mogao da ih prepoznam. Posle je u julu moj sin prodao taj automobil nekom drugu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike