Lalićev kolega nabavljao "Skaj" telefone za Belivuka i ekipu: Omogućio im da šalju slike kasapljenja i eksplicitne snimke

27.11.2021

13:33

0

Nakon hapšenja pogasio je njihove Skaj naloge i telefone vratio na fabrička podešavanja

Lalićev kolega nabavljao "Skaj" telefone za Belivuka i ekipu: Omogućio im da šalju slike kasapljenja i eksplicitne snimke
ATA Images/Pixabay/Printskrin

Gejmer I. K. priznao je da je nabavio šifrovane telefone "Skaj" za kriminalnu grupu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića. On je posle hapšenja Velje Nevolje i članova njene ekipe 4. februara rekao i da je izbrisao sve prepiske i slike klanja i kasapljenja sa Skaja iz njihovih telefona.

Ipak, francuske bezbednosne službe su sav taj materijal sa Skaja skinule sa glavnog servera i prosledile našoj policiji.

Svedok I. K. je, inače, navodno bio i poslovni partner Veljinog bliskog saradnika Srđana Lalića, sa kojim je registrovao sportsko udruženje "PFK ESPOR TS", čija adresa je, prema Agenciji za privredne registre, upravo na stadionu Partizana u Humskoj 1, gde su članovi Belivukove grupe iz redova navijačke grupe "Principi" imali svoj bunker".

U svom iskazu u Tužilaštvu I. K. je otkrio kako su vojnici Velje Nevolje nabavili od njega Skaj telefone, ali i kako su podaci sa telefona Belivuka i Miljkovića nestali, nakon što su uhapšeni u februaru. Upravo na osnovu njegovog svedočenja je u najvećoj meri rasvetljena interna komunikacija klana preko aplikacije Skaj.

- Preko Srdana Lalića sam se upoznao sa Veljkom i Markom, kojima sam ponudio da im pro dam Skaj telefone, što su oni prihvatili. Telefone sam im ostavljao u restoranu, a oni meni na istom mestu novac. Moj deo posla je bio da od običnog telefona napravim Skaj i za svakog posebno obezbedim niknejmove (nadimke), te da ugasim te naloge i "spržim" telefone ako se nekome nešto desi istakao je I. K. - rekao je navodno I. K.

Kao što je već poznato, nadimak Veljka Belivuka bio je "Soprano", Miljkovićev je bio "Kratos", a Srđanov je bio "Beri".

- Njihove nadimke sam sa znao kad su mi naručivali telefone. Tokom komunikacije uglavnom su mi slali tekstualne poruke, glasovne poruke mi niko od njih nije slao. I sam sam imao Skaj i koristio nadimak "Grin", kao "zeleno" na engleskom jeziku- ispričao je svedok.

Kada je I. K. preko medija saznao da su 4. februara uhapšeni Bellivuk i 29 članova njegove kriminalne grupe pogasio je njihove Skaj naloge i telefone vratio na fabrička podešavanja, odnosno, izbrisao je iz njih sve sadržaje. I. K. Je zatim nastavio da koristi svoj Skaj telefon, ali je Skaj platforma ugasena izmedu 17. i 19. marta, kada je od operatera dobio poruku da će se server ugasiti.

Belivuk i Srđan Lalić/Pink/Printscreen
 

lako je ovaj svedok pre gašenja servera uništio većinu materijalnih dokaza sa telefona Belivuka, Miljkovića i Lalića, ipak je akcijom francuskih službi i policije deo materijala sa servera Skaja skinut i prosleden srpskim pravosudnim organima. Upravo na osnovu tih dokaza, prepiske i eksplicitnih snimaka ubistava, u najvećoj meri su rekonstruisani jezivi zločini koje su počinili Velja i njegovi koljači.

Na tim snimcima su zabeležena svirepa mučenja i egzekucije šestorice žrtava koje su umirale u najstrašnijim mukama u takozvanoj klanici u okviru kuće u Ritopeku.

Tako je dokazano da su na brutalan i svirep način namamili, oteli i ubili Milana Ljepoju, Zdravka Radojevića, Gorana Veličkovića, Lazara Vukićevića, Aleksandra Gligorijevića i Nikolu Mitića.

Kako je 24sedam već pisao, francuska policija i njene tajne službe zaslužne su za raskrinkavanje "kavčana" i klana Velje Nevolje koji su napravili kobnu grešku ubistvom Nikole Stanišića u Crnoj Gori. Naime, Stanišić je državljanin Francuske i kada je nestao tamošnja policija je krenula u potragu za njim i tako pronašla čitavu mreži "Skaj" telefona i otkrila najmonstruoznije zločine.

BONUS VIDEO:

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Informer

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti