Srbi orobili 20 vila u Italiji: Krali novac, zlato, dragulje, oružje...

26.11.2021

15:38

0

"Deo ove bande bila su i tri strana državljanina"

Srbi orobili 20 vila u Italiji: Krali novac, zlato, dragulje, oružje...
italija sicilija srbi pljackasi carabinieri agrigento (1) - Copyright Printscreen/Carabinieri Agrigento

L. Raco (59) i L. Radosavljević (35), državljani Srbije, osuđeni su na zatvorsku kaznu, nakon što je dokazano da su upali u 20 vila na teritoriji Sicilije u Italiji, i tom prilikom pokrali zlato, novac, dragulje, kompjutere i oružje.

Italijanski mediji navode da je dosta ukradene robe nađeno kod optuženih.

- Radosavljević je osuđen na sedam godina i tri meseca zatvora, dok je drugi Srbin osuđen na tri godine i šest meseci. Deo ove bande bila su i tri strana državljanina - navode italijanski mediji i dodaju da se ostatku bande sudilo odvojeno.

Printscreen/Carabinieri Agrigento
 

 

Osuđeni su, kako navode, za dvadeset krađa.

- Banda je uvek funkcionisala po istom principu. Prvo bi našli žrtvu, potom danima posmatrali i motrili vilu koju bi obljačkali. Kada ustanove da je sve spremno i da u kući nema nikoga oni bi krenuli u akciju:

- Prvo bi obili vrata i prozore. Nosili su i rukavice kako ne bi ostavili svoje otiske. Vršili bi premetačinu, tražili pare, zlato, a odnosili su i belu tehniku, kompjutere, pa čak i oružje vlasnika vile.

Na dan akcije koju su izveli karabinjeri pronađeno je nekoliko pokradenih predmeta u kućama optuženih, koje su nakon toga vraćene vlasnicima.

Inače, iako je tužiteljka Glorija Andreoli tražila osam godina za Radosavljevića, a za Raca četri godine i pet meseci, kazna je smanjena.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike