Ubice sina poznatog fudbalera Zvezde godinu dana nisu nađene: Vedran izrešetan blizu stana!

11.11.2021

07:00

1

U momentu kad je ubijen Repčić imao 41 godinu, bogat kriminalni dosije, razbojništva, iznude i ubistva, ali i jedan neuspeli atentat na sebe

Ubice sina poznatog fudbalera Zvezde godinu dana nisu nađene: Vedran izrešetan blizu stana!
Copyright Foto: 24sedam/Printscreen

Vedran Repčić, sin čuvenog fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića, likvidiran je pre tačno godinu dana u "sačekuši" nedaleko od svog stana u voždovačkom naselju Braće Jerković u Beogradu. U momentu kad je ubijen imao je 41 godinu, bogat kriminalni dosije, razbojništva, iznude i ubistva, ali i već jedan neuspeli atentat na sebe.

Repčića je 11. novembra prošle.godine, oko 10 časova, dok je išao na fizikalnu terapiju u obližnji Dom zdravlja, sačekao napadač odeven u crnu sportsku odeću i u njega ispalio pet hitaca iz pištolja. Pogođen je u srce i glavu. Uprkos činjenici da je ekipa Hitne pomoći, koju su pozvali prolaznici, brzo stigla i da su lekari dali sve od sebe da pomognu Vedranu, na kraju su mogli samo da konstatuju smrt Repčića na parkingu na kome je i napadnut.

Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Zločin se dogodio pred očevicima. Kad su se čuli pucnji, oni su u prvom momentu pomislili da neko baca petarde, ali su ubrzo shvatili o čemu je reč. Jedna žena kasnije je ispričala da je pogledala u tom pravcu i videla momka kako beži i stavlja pištolj u neku crnu torbicu, dok je drugi ležao na parkingu pored kombija.

Neki od stanara okolnih zgrada takođe su čuli hice i pozvali policiju i Hitnu pomoć. I jedni i drugi brzo su stigli na mesto nemilog događaja. Pričalo se i da je ubijeni Repčić kod sebe imao pištolj koji nije stigao da upotrebi. Policija to nije ni potvrdila ni demantovala.

Patrola, a potom i inspektori za krvne i seksualne delikte brzo su stigli i pokrenuta je akcija "Vihor". Pregledana su sva vozila i sve osobe koje su izgledale sumnjivo. Mada su danima posle zločina inspektori preuzimali i pregledali snimke kamera sa okolnih zgrada to nije urodilo plodom. Ubica do danas nije uhapšen.

Pokušaj atentata

Ovo nije bilo prvi put da se Vedran Repčić našao na meti napadača. Samo čudom preživeo je pokušaj atentata 2. novembra 2015. godine u Ulici Dragice Končar, samo desetak metara od kuće u kojoj je živeo i nedaleko od parkinga na kom je ubijen pet godina kasnije.


Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović
 

Sreo se tada sa dvojicom mladića na ulici. Usledila je rasprava a potom je jedan od njih potegao pištolj i pucao u Repčića. Napadači su potom pobegli ka Zaplanjskoj ulici. Sa više prostrelnih rana na grudima, u glavi i stomaku prevezen je u Urgentni centar a zatim i na odeljenje intenzivne nege gde su se lekari danima borili za njegov život.

Lekari su mu tada davali male šanse da preživi. Posle nekoliko meseci u komi, on je uspeo da se oporavi od teškog ranjavanja, ali je imao posledice zbog kojih je godinama kasnije išao na fizikalnu terapiju.

Tada se pisalo da bi motive napada na Repčića trebalo tražiti u njegovoj kriminalnoj prošlosti. Vedran je krivično gonjen zbog ubistva, rszbojništvs i iznude, a iza sebe je imao i odsluženu zatvorsku kaznu. 

Za dva ubistva oslobođen

Repčić je na desetogodišnju robiju osuđen u martu 2003. godine, zbog ubistva vlasnika radnje "Brka" Predraga Milosavljevića 3. avgusta 1998. godineI. Na početku suđenja porekao je krivicu, ali je na izricanju presude rekao da je "došao da bi odslužio kaznu kakvu je zaslužio". 

Pet godina pokušavao da se osposobi za život

Doktorka Mira Repčić, Vedranova majka, rekla je posle ubistva njenog sina da je on sve vreme otkako u novembru 2015. godine,ranjen, proveo pokušavajući da se osposobi za normalan život.

- Ostao mu je metak u glavi, plućnom krilu i jedan pored kičme. Imao je dve teške operacije, dva puta dnevno je vežbao da bi mogao da pokrene ruke. Imao je posledice, jedna ruka mu je bila nepokretna - kazala je Mira Repčić.

Prema njenim rečima, proveo je u zatvoru ukupno 14 godina. Za život mu je bila potrebna pomoć druge osobe, a ona je bila ogorčena, jer su napadači pucali u invalida.

Kada je uhapšen zbog ubistva Milosavljevića, Vedran je na zaprepašćenje policije priznao još dva ubistva koja je, kako jerekao, počinio kad je imao samo 17 godina. Reč je o ubistvu Milana Budimira, čuvara Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici 1. oktobra 1996. godine i o ubistvu taksiste "Beotaksija" Branka Topalovića 14. oktobra, dve nedelje kasnije. 

Taksisti je u potiljak ispaljen smrtonosni hitac. Prema optužnici, Repčić je pokušao da mu otme pazar, a kada je taksista odbio, hladnokrvno ga je ubio.

Vedran je kasnije tvrdio da je priznanje o dva ubistva dao pod prisilom i pretnjom, a tokom istrage i suđenja oslobođen je krivice za ova dva zločina zbog nedostatka dokaza.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike