Ko je ubijeni Repčić: Sin fudbalera „kalašnjikovim“ izrešetao prodavca prilikom pljačke

11.11.2020

10:57 >> 11:42

0

Autor: E. H.

Repčić robijao 10 godina zbog ubistva policajca. Sumnjalo se i da je ubio jednog taksistu, ali za sudiju koji je vodio slučaj, nije bilo dovoljno dokaza

Ko je ubijeni Repčić: Sin fudbalera „kalašnjikovim“ izrešetao prodavca prilikom pljačke
Copyright Foto: 24sedam/K. Mihajlović/Printscreen

Vedran Repčić (41) koji je jutros ubijen u ulici Braće Jerković u Beogradu odranije je poznat policiji. On je sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde Srebrenka Repčića, a u zatvoru je proveo deset godina zbog ubistva Predraga Milosavljevića, vlasnika STR „Brka“ u Ulici braće Jerković, 3. u avgusta 1998. godine, kao i zbog nekoliko razbojništava.

Utvrđeno je da je Repčić došao u prodavnicu u nameri da je opljačka, a kada se Milosavljević usprotivio, iz „kalašnjikova“ je pucao u njega.

Pročitajte još: Navijači “Rada” oslobođeni za ubistvo Ognjena Žanića

Pročitajte još: Ispituje se veza sa ubistvom Aleksandra Šarca: Rođak Alana Kožara nestao sa Lazarom Vukićevićem?

Kada je uhapšen zbog ubistva vlasnika STR “Brka”, Vedran je, navodno, priznao još dva ubistva, koja je počinio sa samo 17 godina. Reč je o ubistvu Milana Budimira, čuvara Tržnog centra u Zaplanjskoj ulici koje se dogodilo 1. oktobra 1996. i o ubistvu taksiste “Beotaksija” Branka Topalovića 14. oktobra iste godine, kojem je u potiljak ispaljen smrtonosni hitac.

Međutim, Repčić je kasnije tvrdio da je priznanje u policiji o ova dva ubistva dao “pod prisilom i pretnjom”, a tokom istrage i suđenja on je oslobođen krivice za ova dva zločina, “usled nedostatka materijalnih dokaza”.

Kako su za 24 sedam rekle Repčićeve komšije, nije bio omiljen u kraju jer se pričalo da je ukupno ubio troje ljudi.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike