Džonić sve isplanirao do detalja: U "pasatu" Đokića spalio još nešto

09.11.2021

07:45

0

Svi dosad nađeni tragovi povezuju sa zločinom jedino Džonića

Džonić sve isplanirao do detalja: U "pasatu" Đokića spalio još nešto
Printscreen/Facebook/Goran Dzonic

Goran Džonić (59), iz Moravca, osumnjičen je za ubistvo svog brata od tetke Gorana (57), njegove supruge Gordane (56) i ćerke Lidije (26) Đokić iz Aleksinca.

Dosadašnja istraga pokazala je da je penzionisani vatrogasac dobro isplanirao sve faze otmice i zločina koji mu se stavlja na teret, pa tako i da se otarasi garderobe koja bi ga više nego bilo šta mogla dovesti u direktnu vezu sa teškim zločinom, za koji je zaprećena i kazna doživotnog zatvora.

Đokići su oteti u noći između 26. i 27.septembra, kada su iz Moravca krenuli ka Aleksincu, a ubijeni su na mestu Dudine bare, u ataru Moravca, odakle je njihov "pasat" odvezen na staru separaciju šljinka pored Tešice, gde je zapaljen. Pretpostavlja se zato da je osumnjičeni za trostruko ubistvo upravo na tom mestu uništio odeću koju je nosio tokom zločina.

- Na garderobi koju je ubica nosio te noći morali su da ostanu neki materijalni i biološki tragovi koji bi ukazali na zločin. Osumnjičeni je morao da premešta tela, da ih vuče, možda i prenosi, što znači da bi na njegovoj odeći morali da ostanu biloški tragovi žrtava. Osim toga, zbog upotrebe vatrenog oružja na tkanini odeće bi se mogle naći i barutne čestice, ali i tragovi goriva kojim su zapaljeni tela i automobil. Penzionisani vatrogasac dobro je znao da se u zapaljenom vozilu razvija temperatura od preko 500, 600 pa i 1.000 stepeni celzijusa, i da je to najsigurnije mesto na kojem bi mogao da uništi garderobu - kaže izvor lista "Blic".

Sumnja se da je, nakon što je dovezao "pasat" do Tešice i polio ga benzinom, Džonić skinuo i svu odeću koju je nosio i ubacio je u automobil koji je potom zapalio. Unutrašnjost automobila je izgorela u potpunosti, a sa njom, po svemu sudeći, i njegova garderoba. Vatru je "preživela" samo metalna karoserija "pasata".

Foto: 24sedam/Facebook/Printscreen
 

 

 

Džonić je, sumnja se, na osnovu dosadašnje istrage, dan ranije na mesto je gde zapaljen "pasat" dovezao i ostavio svoj skuter, kojim se potom vratio do Moravca. Sa skuterom je, po svemu sudeći, ostavio i odeću za presvlačenje. Budući da ribolovci za odlaske na pecanje koriste staru garderobu, a najčešće komade starih maskirnih vojnih uniformi, nije mu bilo teško da nabavi slične pantalone i košulju od onih u kojim najčešće peca. Te komade odeće mogao je da obuče kada je kobne noći navodno pošao na pecanje, jer su u to doba ukućani verovatno već spavali ili se spremali za počinak. Čak i ako ga je neko video, teško da bi mogao da u tim trenucima primeti razliku. Nakon spaljivanja garederobe, obukao je svoju garderobu koju je ostavio dan ranije, u kojoj inače peca, i vratio se kući.

Nakon Džonića, zbog njegovih neodgovornih izjava uhapšeni su i njegovi sinovi Stefan i Milan, ali su svedoci potvrdili da su u noći ubistva oni bili na svojim radnim mestima u Kopnenoj zoni bezbednosti i u vatrogasnoj stanici. U pritvoru su i braća K. M. i A. M. iz Moravca, poznata pod nadimkom Jojke, koje je Džonić označio kao planere ubistva, a jednog od njih i kao direktnog izvršioca, ali osim njegove nesonovane izjave ništa od dokaza ne dovodi ih u vezu sa ubistvom. I članovi njihovih porodica potvrdili su njihove alibije, da su kobne večeri bili sa svoji porodicama.

Svi dosad nađeni tragovi povezuju sa zločinom jedino Džonića. Njegov DNK se nalazi na novcu i vreći iskopanoj iz voćnjaka njegovog sina koji je tog dana bio odsutan. Pištolj, za kojim je balističkim veštačenjem utvrđeno da je iz njega ubijena porodica Đokić, nađen je u kući Džonićeve žene Suzane u Aleksincu, gde je bio sakriven u ventilacionom otvoru. Nekoliko časova pre nestanka porodice Đokić, Džonić je snimljen na benzinskoj pumpi u Aleksincu kako toči gorivo u kantu, a sigurnosne kamere u Tešici snimile su "pasat" Đokića kako sa zemljanog puta dolazi iz pravca Moravca u dva časa iza ponoći i Džonićev žuti skuter kako se vraća dva časa kasnije istim putem.

Bonus video

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Blic

Najčitanije Vesti