Đokići oteti za manje od dva minuta nakon izlaska iz kuće: Na mestu gde su kidnapovani uočen nestvaran detalj! (FOTO)

08.10.2021

06:30

2

Autor: J. J.

Đokići su juče sahranjeni u zajedničkoj grobnici, uz suze porodice, prijatelja i poznanika

Đokići oteti za manje od dva minuta nakon izlaska iz kuće: Na mestu gde su kidnapovani uočen nestvaran detalj! (FOTO)
kolaž1 za mini - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Porodica Đokić iz Aleksinca sahranjena je juče na groblju u Žitkovcu. Članovi porodice su brutalno ubijeni 26. septembra, a za njihovim ubicama još uvek se traga. Niška i aleksinačka policija i žandarmerija intenzivno rade na rasvetljavanju trostrukog ubistva, te su i danas pretraživali terena.

Naime, sumnja se da su članovi porodice Đokić, Goran, Gordana i Lidija, čija su tela pronađena spaljena i sakrivena u selu Moravac, najverovatnije prethodno oteti, za manje od dva minuta pošto su napustili kuću Goranove majke u ovom selu kod Aleksinca.

Prema rekonstrukciji kretanja ubijene porodice Đokić u kobnoj noći, stotinak sekundi bilo je potrebno da se od porodične kuće u kojoj su boravili stigne do raskrsnice na glavnom putu u Moravcu. Odatle su, umesto ka Aleksincu, gde žive, krenuli u suprotnom smeru, ka Tešici, što je siguran znak da su tada već bili oteti.

 

Nakon izlaska iz majčine kuće, Goran je, navodno, na tri mesta morao da se zaustavi kolima, pa je pretpostavka da je to bio trenutak kada ga je zaskočio otmičar, koji je možda imao i pomagača.

Otmica se najverovatnije desila na raskrsnici sa glavnim putem Žitkovac - Tešica, jer sa desne strane celom dužinom ulice koja vodi od pruge nema kuća, a sa druge strane je dvorište opasano ogradom i zelenilom.

Međutim, baš na raskrsnici, u ulici koja voda ka porodičnoj kući Đokića, nasred puta se mogao videti cvet u crvenkastoj boji, ali pregažen.
 

Budući da su komšije i prijatelji tog trenutka išli da porodici izjave saučešće, pretpostavka je da je nekom ispao, jer je bilo mnogo ljudi koji su donosili cveće u dvorište ove porodice.

24sedam/J.J.
 

Takođe, u tim trenucima je prošlo i dosta automobila koji su išli ka porodičnoj kući, kako bi sačekali opelo, te postoji verovatnoća da ga je neko slučajno pregazio.

24sedam/J.J.
 

Podsetimo, Đokići su juče sahranjeni u zajedničkoj grobnici, uz suze porodice, prijatelja i poznanika. Komšije ove porodice su nam kazale da su u šoku, te da ne mogu da veruju kakva je nesreća zadesila njihovo selo.

- Ovo je zastrašujući prizor. Samo ko nema srca ne bi zaplakao. I kamen bi zaplakao. Strašno je. Oni su bili mnogo dobri ljudi. Došli smo da izjavimo saučešće. U šoku smo zbog cele situacije - kazala je meštanka za 24sedam.

 

Sveštenik je na sahrani pročitao potresan govor i zamolio da se svi dostojanstveno oproste od Đokića. Baka Stojanki, Goranovoj majci, bilo je najteže, a cela porodica stajala je skrhana pored kovčega...

Takođe, na teritoriji opštine Aleksinac danas je Dan žalosti, koji je predsednik opštine Dalibor Radičević proglasio povodom tragedije u kojoj su živote izgubili članovi porodice Đokić.

Podsetimo, porodica Đokić je ubijena sa nekoliko hitaca iz vatrenog oružja u grudi i glavu, najverovatnije dok su bili u svom automobilu "pasat" na mračnom putu u selu Moravac. Ubica je nakon toga njihova tela spalio i zakopao ih na njivi. Na 12 kilometara od tog mesta, u selu Tešica, policija je pronašla i njihovo vozilo, koje je takođe bilo spaljeno.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike