Ekskluzivno svedočenje šefa policije: Arkan naredio biznismenima da grade Obilić, oni se udružili i platili njegovo ubistvo!

07.11.2021

19:00

0

Arkan je izgradio sportsku imperiju reketirajući biznismene, a oni su osnovali fond iz kojeg je plaćena njegova likvidacija

Ekskluzivno svedočenje šefa policije: Arkan naredio biznismenima da grade Obilić, oni se udružili i platili njegovo ubistvo!
Žarko Pop Arkan - Copyright foto: MN Press / Youtube

Ko je sve bio deo zavere da se likvidira komandant garde Željko Ražnatović Arkan, da li su to bili biznismeni koje je reketirao, ili je zeleno svetlo dala država zbog njegovog mogućeg svedočenja u Hagu kojim bi, kako se pretpostavlja, ukopao Srbiju, otkriva Žarko Popović Pop, bivši načelnik odseka za krvne delikte, koji je uhapsio Arkanove ubice!

U hotelu Interkontinetnal 15. januara 2000. godine ubijen je Željko Ražnatović Arkan, a sa njim su tada stradali njegovi prijatelji Milenko Mandić Manda i Dragan Garić.

Nakon krvoprolića na mesto zločina stiže ekipa policajaca beogradske policije iz odseka za krvne delikte, na čelu sa svojim šefom Žarkom Popovićem Popom koji sa svojim ljudima obavlja uviđaj i kreće u istragu. Svi putevi vode u Loznicu u koju je donet jedan od atentatora, Dobrosav Gavrić, teško ranjen.

-Operativnim radom dobijaju se podaci, dobijaju se obaveštenja iz Loznice, hvatamo konce… U međuvremenu u Loznicu dolazi auto sa službenim rotacijama, džip, u njemu sede doktor Piščević sa VMA i jedan beogradski kriminalac, neću ga imenovat jer je živ… Oni su došli da tu završe Gavrića, međutim, on je već bio u bolnici. Iako Gavrić, bivši policajac, nikada nije hteo da prizna zločin, materijalni dokazi sa lica mesta bili su presudni da se on osudi – rekao je Popović na snimanju emisije Milomira Marića “Goli život”.

Kako je objasnio, Arkanove ubice imale su jataka, načelnika lozničke policije Vojislava Jekića.

-On je bio deo zavere, ova ekipa tamo zvala ga je generale. On je trebalo njih da zbrine posle izvršenog dela u Interkontinentalu, da ih prebaci u  Bijeljinu preko Drine, tamo on ima kuću, on je Bosanac. To je, međutim, sve propalo sa ranjavanjem Gavrića, naši upadaju u Loznicu, hapse…- navodi Popović, koji je u policijskoj akciji “Sablja” saslušavao ceo “zemunski klan”, ali i bivšeg šefa DB i komandanta JSO, te zajedno sa svojim kolegama rasvetlio brojna politička ubistva, između ostalog, ubistvo Ivana Stambolića, kao i četvorostruki atentat na Vuka Draškovića i funkcionere SPO na Ibarskoj magistrali.

Kako navodi Pop, Jekić je kasnije afektirao po sudu, nudio pomoć u istrazi za ubistvo Arkana. Ubijen je 2006. godine, u ulici Džona Kenedija na Novom Beogradu, ispred zgrade gde je imao stan. To je bila klasična likvidacija.

Foto: Youtube/Printscreen
 

Mrtva usta ne govore, a na pitanje šta je on mogao da kaže, nšta, a po mišljenju Popovića on je ubijen, najverovatnije, jer je posle penzionisanja otišao u Bosnu i tamo se povezao sa ljudima koji su tražili Radovana Karadžića.

- Našli smo zahvalnicu od visokih predstavnika BiH za kativno učešće u pronalaženju ratnih zločinaca srpske nacionalnosti – otkriva u ispovesti.

Kad su Popović i njegov kolega Bratislav Gagović  uhapsili jednog od Arkanovih atentatora Zorana Nikoliću Peglu, tri dana i tri noći su sa njim razgovarali.

-Do detalja nam je sve ispričao, pripremu i sam čin ubistva Arkana, i posle bežanje sa lica mesta… Najveći uspeh Gagovića i mene bio je taj što smo  Peglu ubedili da to sve ponovi pred dežurnim istražnim sudijom. Kad je priveden ponovio je sve do detalja – rekao je Pop.

Popeo im se na grbaču

Iako se u javnosti govorilo da je Arkan stradao zbog sukoba sa Skoletom, odnosno prodaje fudbalera Nikole Lazetića, Popović kaže da je samo iz fudbala krenula takva jedan inicijacija, to bi procurelo u podzemlju, došlo bi do Ražnatovića…Po njegovom mišljenju, tu se skupilo više faktora, a najvažniju ulogu, prema njegovim operativnim podacima, odigrali su takozvani beogradski biznismeni.

-To su u stvari bili ozbiljni kriminalci, ne ubice, ali ljudi koji su se obogatili baveći se kriminalom. I on im se popeo na grbaču sa reketiranjem. Arkan je više bio poreska uprava, vodio je privredni kriminal u Beogradu. Nikada on od poštenog čoveka nije uzeo pare. Evo, neka se javi neko u Beogradu ko je pošteno i časno radio svoj biznis, da mu je Arkan zakucao na vrata i tražio reket. Nikad. On je vrlo dobro znao šta ko radi u ovom gradu. I onda ih je postrojio na Obiliću i rekao im:”Ti će da finansiraš ovu tribinu, ti ovu,,,” Tako je on sagradio tu svoju sportsku imperiju. Posle su oni, prema našim saznanjima, dali pare da se on skloni jer njegov zulum više nisu mogli da trpe.

Facebook/Legende90
 

Ima i priča da onaj ko je Arkana stvorio da ga je taj ga je i ubio, a to je država. Na njega, kaže, nije moglo da se krene, imao je vojsku, gardu iza sebe spremnu da za njega uradio šta god treba.

Smrtonosni iskaz u Hagu

 Arkan je, kako se pričalo posle njegovog ubistva, ušao u tajni dogovor sa Haškim tribunalom i dao svedočanstvo, a kod Miloševića i Mire Marković preovladalo je mišljenje da će on biti ključni svedok protiv Slobe.

-Bio je ključni čovek da se Srbija proglasi agresorom, da se stavimo pod protektorat Ujedinjenih nacija i da plaćamo ratnu odštetu.

Arkan je samo trebalo da kaže: “Da, mene je pozvao taj i taj načelnik tajne policije i rekao mi da predsednik Srbije Slobodan Milošević traži od mene veliku uslugu, da formiram jednu paravojnu formaciju,  da se ide po Bosni i Hrvatskoj i pomaže borba srpskog naroda”. Trebalo je da kaže gde su se i kako naoružavali i obučavali, i time na jedan način da se potvrdi direktan umešanost Srbije u sukobe u Hrvatskoj I Bosni I Hercegovini. Mi o tome u vreme Arkanovo ubistva ništa nismo znali, kasnije je stigla informacija ali to su sve neproverene informacije…- objasnio je Žarko Pop, navodeći da je Arkanove ubice posle 5. Oktobra oslobodio DOS, posle čega im se sa slobode ponovo sudilo, a oni su na dan izricanja presude pobegli iz zemlje.

Do danas su preživela samo dvojica Arkanovih ubica. Zoran Nikolić Pegla preminuo je u zatvoru od side, Miki Đuričić je ubijen, Gagi Nikolić je u zatvoru u Zabeli, a Dobrosav Gavrić je pobegao u Južnoaferičku republiku i tamo je bio telohranitelj jednom kriminalcu. U međuvremenu je ranjen i uhapšen, a njegovo izručenje Srbiji godinama se odlaže.

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike