Krvna osveta o kojoj se priča: Stojan posle 14 godina usmrtio ubicu sina

24.09.2021

22:47

0

Autor: 24sedam

Stojan Stojanović (69) je u junu 2016. u Požarevcu ubio je Dragana Stepića (57) na sred ulice i mirno sačekao policiju

Krvna osveta o kojoj se priča: Stojan posle  14 godina usmrtio ubicu sina
Printscreen/Youtube

Pre pet godina u Požarevcu se dogodilo ubistvo iz krvne osvete koje je i dan danas ostalo u sećanju stanovnika tog grada. Danima je Srbija pričala tom zločinu.

Stojan Stojanović (69) je u junu 2016. u Požarevcu ubio je Dragana Stepića (57) zbog krvne osvete.

- Bilo je pitanje dana kada će Stojan osvetiti sina. Više od 14 godina živeo je u želji da kazni krivca. Nije vredelo ni to što je bio u zatvoru zbog pretnji Draganu - ispričali su tada Stojanovi poznanici.

Kako su tada posvedočili očevici, a piše Mondo, Stojanović je usmrtio Stepića, koji je nekada radio u "Preduzeću za puteve" kao nadzornik na gradilištu na kojem je 2002. poginuo Stojanov sin.

- Stepićeva privatna firma izvodila je radove na gradilištu u Jugovićevoj ulici. Stojan je prišao Stepiću i bez reči ispalio jedan metak u njega. Stepić je teško ranjen odmah odvezen u požarevačku bolnicu, gde je preminuo, a napadač je odmah uhapšen. Stojan nije bežao. Mirno je sačekao policiju na mestu zločina - rekao je tada izvor iz istrage.

Meštani kažu da Stojan nije mogao da preboli sinovljevu smrt.

- Sin mu je stradao na gradilištu u selu Zabrega kada se na njega obrušila zemlja i zatrpala ga. Rov je bio dubok tri metra i nije bio dobro obezbeđen. Tada je odgovorno lice i nadzornik radova bio Stepić. Stojan je nakon tragedije pretio da će iz osvete ubiti Stepića, a policija mu je nekoliko puta i oduzimala oružje. On je smatrao da je Stepić odgovoran za smrt njegovog sina. Strepeli smo da će ostvariti pretnje. Nažalost, to se i dogodilo" - ispričao je tada jedan od očevidaca.

Podsećanja radi, posle nesreće 2002. u kojoj je na gradilištu poginuo Stojanov sin, Dragan Stepić osuđen je uslovno na šest meseci zatvora kao odgovorno lice, s obzirom na to da "Preduzeće za puteve“ ne izvodi radove preko jednog metra dubine, a rupa u kojoj je stradao mladić bila je duboka tri metra. Stojan je inače proveo šest meseci u zatvoru zbog pretnji Stepiću.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti