Umro najpoznatiji crnogorski osvetnik: Ubio dvojicu zbog sina jedinca, nikada se nije pokajao (VIDEO)

14.10.2020

20:47 >> 11:33

0

Nikola Kaluđerović (82), najpoznatiji crnogorski osvetnik, koji je osvetio ubistvo sina jedinca, preminuo je pre par dana na Cetinju

Umro najpoznatiji crnogorski osvetnik: Ubio dvojicu zbog sina jedinca, nikada se nije pokajao (VIDEO)
Copyright Printskrin/Jutjub

Nikola Kaluđerović (82), najpoznatiji crnogorski osvetnik, koji je osvetio ubistvo sina jedinca, preminuo je pre par dana na Cetinju.

Nikolin sin jedinac Željko ubijen je u kafanskom obračunu 1987. godine. Za ubistvo je osumnjičen Rade Grdinić, s kim je u kafani bio i mlađi brat Rajko. U januaru 1989. Nikola je ubio Rajka na ulici, ali i mladića koji je kobnog momenta bio s Rajkom u društvu.

Nikola je zbog dvostrukog ubistva osuđen na 20 godina zatvora. Odležao je devet, a od 1993. ćeliju je delio s komšijom s Cetinja, glumcem Žarkom Lauševićem, koji je takođe bio osuđen zbog dvostrukog ubistva.

„Kod mene se to moralo desiti. Ja sam to morao učiniti. Nije bilo oproštaja. Samo se čekao momenat, ali nije bilo lako ni ubiti. Danima sam tražio ubicu. Jurio sam ga po Beogradu, Hrvatskoj, Italiji”, priča Nikola, aprenosi Borba.me.

Na pitanje da li bi počinio ubistvo da je, osim Željka, imao još sinova ili bi odustao iz straha za njihov život, Nikola je tada spremno odgovarao:

„Naravno da bih ubio, jer nema krvne osvete na krvnu osvetu. Ako je moj sin ubijen i ja ubijem ubicu, tu je kraj. Jedan život za drugi život. Ali nekad situacija nije čista i strah i dalje postoji, pričao je Kaluđerović u jednom od svojih poslednjih intervjua.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike