Osveta ili rat? Naručio piće, pa Đurišiću pucao u potiljak, kamere snimile ubicu iz kafića u Ulcinju?

05.06.2021

09:57 >> 11:43

0

Autor: A.S.

Momčilo Đurišić ubijen je juče u kafani, čiji je bio zakupac

Osveta ili rat? Naručio piće, pa Đurišiću pucao u potiljak, kamere snimile ubicu iz kafića u Ulcinju?
Copyright Printscreen/Googlemap/ Pixabay

Beživotno telo Ulcinjanina Momčila Đurišića (69) pronađeno je juče u jednom lokalu u tom gradu sa vidljivim ranama od vatrenog oružja.

Kako Vijesti navode, u petak popodne ušao je muškarac za kojim traga policija i naručio piće. Kad se Ulcinjanin okrenuo da mu donese porudžbinu, pucao mu je u potiljak i pobegao.

Kako je Pobjedi nezvanično saopšteno, tragovi koje su inspektori pronašli ukazuju da je u pitanju naručena likvidacija. Prenose da je Đurišić bio više godina u sukobu sa albanskim kriminalcima koji se bave švercom droge, a deluju u Albaniji i Švajcarskoj

Nekoliko objekata u blizini tog kafića imaju kamere koje su snimile muškarca kako ulazi u kafić.

Kako se saznaje, ubica je ušao u lokal kada je Đurišić bio sam. Policija je nedaleko od lokala pronašla pištolj i jaknu, kako je rekao izvor, prenose crnogorski mediji.

– U toku je izuzimanje snimaka sa nadzornih kamera i potraga za osumnjičenim – kazao je sagovornik.

Đurišić je ubijen u kafani, čiji je bio zakupac. Njegovo beživotno telo je pronađeno u petak oko 18 časova i 30 minuta. Sumnja se da je ubijen najmanje sat pre nego što je telo pronađeno.

Kako su juče naveli crnogorski mediji, sumnja se na krvnu osvetu, te na novi rat klanova

Iz Uprave policije je rečeno da utvrđuju činjenice o tom događaju, a iz te institucije nisu se zvanično oglašavali o ovom događaju.

Printscreen/Googlemap

Ovaj Ulcinjanin već je bio na meti napadača. Pre dve godine, 10. septembra ranjen je u glavu. Na njega je pucao Dalibor Topljanović (38) iz Zaječara.

Istragom su operativci došli do saznanja da je Topljanović poslat u Crnu Goru s jasnom namerom da likvidira Momčila. Ipak, nije utvrđeno po čijem nalogu je pucao u njega.

Đurišić je policajcima potvrdio da je Topljanović pucao na njega na kućnom potragu.

Tada je nezvanično rečeno da inspektori sumnjaju da je pokušaj ubistva povezan sa podmetanjem eksplozivne naprave ispod automobila Đurišićevog sina Marka mesec i po ranije.

Pročitajte još:

Ranije je iz Uprave policije rečeno da je prolaznik prijavio “sumnjivu napravu ispod BMW-a ulcinjskih registarskih oznaka”. Tada je utvrđeno da taj automobil koristi sin Đurišića, ali ne i kako je eksploziv dospeo ispod tog automobila.

Eksploziv je pronađen na ulici, ispod automobila, ali inspektori nisu sigurni da li je naprava na bilo koji način bila povezana sa tim vozilom.

Drugi Momčilov sin Savo pravosnažno je osuđen na 13 godina zatvora zbog ubistva Kosovara Beće Likaja, marta 2017. godine u Ulcinju.

Prema navodima optužnice, on je Likaja ubio u stanu koji je koristila njegova devojka Mirnesa Divljanović, ispalivši mu više hitaca u predelu grudi.

Đurišić je u odbrani priznao delo koje mu se stavlja na teret, ali je rekao da se nije desilo na način opisan u optužnici.

Tada je kazao da žali zbog svega što se dogodilo toga dana, što je ponovio i u završnim rečima.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike