Poznat identitet uhapšenih u zatvoru Padinska Skela: Krili da trojica osuđenika ubijaju Stanimira (74)

27.06.2024

12:03

0

Uhapšeni su lekarka Vesna S, kao i četovrica zatvorskih službenika - vođa smene Slađan K. i komandiri Dušan K, Stefan P. i Zoran K.

Poznat identitet uhapšenih u zatvoru Padinska Skela: Krili da trojica osuđenika ubijaju Stanimira (74)
Stanimir Brajković - Copyright Printscreen/Facebook/S.B.

Po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Beogradu u saradnji sa Upravom za izvršenje krivičnih sankcija Ministarstva pravde RS, pripadnici Uprave kriminalističke policije MUP Srbije uhapsili su petoro zaposlenih u Kazneno-popravnom zavodu Padinska skela zbog sumnje da su počinili krivično delo nesavestan rad u službi u vezi sa smrću Stanimira Brajkovića (74) 4. februara ove godine.

Uhapšeni su lekarka Vesna S, kao i četovrica zatvorskih službenika - vođa smene Slađan K, kao i trojica komandira Dušan K, Stefan P. i Zoran K.

Oni su, kako se sumnja, počinili navedeno krivično delo od 24. januara do 4. februara, tako što su u svojstvu službenih lica, kršnjem Pravilnika o načinu obavljanja poslova u službi za obezbeđenje u zavodima za izvršenje krivičnih sankcija i procedurama, propuštanjem dužnosti nadzora, očigledno nesavesno postupali u vršenju službe, iako su bili svesni da usled toga može nastupiti teža povreda prava drugog, koja je i nastupila 4. februara 2024. godine u vidu smrti prekršajnog osuđenika Stanimira Brajkovića koji je u tom zavodu izdržavao prekršajnu kaznu.

Očigledno nesavesno postupanje tiče se, takođe, i neevidentiranja povreda koje je zadobio Stanimir Brajković u dnevnom izveštaju i neobaveštvanju nadređenih o tome.

Svim osumnjičenim je određeno zadržavanje do 48 sati u kom roku će biti saslušani u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Printscreen/Facebook/S.B. Profimedia
Ilustracija/Stanimir Brajković

Protiv trojice osumnjičenih u toku je istraga zbog krivičnog dela teško ubistvo, jer su, kako se sumnja, od polovine januara do 4. februara zajednički počinili krivično delo i pri bezobzirnom nasilničkom ponašanju ubili Brajkovića.

Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović,(22) koji su osumnjičeni da su u zatvoru sa Srećkom Stefanovićem (20) mučili i silovali do smrti Brajkovića na saslušanju u Višem tužilaštvu u Beogradu pokušali su da krivicu svale na jednog od njih.

Dvojica osumnjičenih za jezivi zločin u zatvoru su bili zbog saobraćajnih prekršaja, a jedan od njih je imao i kaznu zbog nemanja lične karte.

Osumnjičeni za ubistvo su ga u sobi u kojoj su zajedno boravili, svakodnevno prihički, fizički i seksualno zlostavljali, pošto mu je nestalo novca kojim je u zatvorskoj kantini kupovao namirnice za osumnjičene.

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama po glavi i telu. Jednom prilikom ga je Petrović, kako se sumnja, kolenom udario po telu i rebrima, a zatim i seksualno zlostavljao drškom od metle.

Kazna koja je zaprećena za to delo je od šest meseci do pet godina zatvora. Dok osumnjičenima za ubistvo, ovima koji imaju 20 godina starosti, maksimalna kazna koja preti je do 20 godina, dok treći koji je star 22 godine može da dobije doživotnu.

Brajković je bio penzioner iz Mladenovca ima dva sina, koji ne žive u Srbiji. Bio je osuđen na mesec dana zbog petardi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike