Nisam ja drukara! Dvojica krvnika opisala kako su mučila i ubila Caneta u zatvoru

21.03.2024

13:51

0

Autor: 24sedam

Osumnjičeni uprli prstom u cimera Srećka Stefanovića

Nisam ja drukara! Dvojica krvnika opisala kako su mučila i ubila Caneta u zatvoru
Copyright Facebook

Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22), osumnjičeni za ubistvo Stanimira Brajkovića-Caneta (74) u zatvoru u Padinskoj skeli, na saslušanju u tužilaštvu su detaljno ispričali šta se dešavalo u grupnoj sobi. Treći osumnjičeni Srećko Stefanović (20) branio se ćutanjem. 

Stanković je negirao da je zlostavljao starca, svaljujući svu odgovornost na Stefanovića, tvrdeći da je samo on maltretirao starca pošto nije imao više para da mu kupuje cigarete i hranu u kantini. Saša se pravdao i da je Srećko terao njega da bije i maltretira Stanimira, iako on to, navodno, "nije hteo". 

"Ja sam pod lekovima, spavao"

Kukao je da je Stefanović i njega tukao, preteći mu da "mora da bije dedu, inače će mu pobiti celu porodicu". Pravdao se i da je pio lekove za smirenje i da je često spavao, pa da se ne seća svega baš najbolje.

Printscreen/Facebook/S.B.
Stanimir Brajković

 

I Petrović je, takođe, svalio svu krivicu na Stefanovića, tvrdeći da je bio glavni u ćeliji. Ispričao je da su u sobi, pored njih trojice i Brajkovića bila još dvojica zatvorenika, koja se nisu mešala u torturu, mada je jedan od njih, tvrdi Petrović, puštao vodu dok Stefanović maltretira dedu, kako komandiri ne bi čuli sta se dešava u sobi.

Nije mogao da stoji na nogama

- Nakon događaja sa drškom od metle, koju mu je Stefanović gurao u anus, deda više nije mogao da stoji na nogama, niti da jede... Onda ga je još više maltretirao - ispričao je Petrović na saslušanju.

Stanković i Petrović su naveli da ih je Brajković psovao, kao i da je jednog od njih ošamario, a drugog udario u međjunožje.

A Stanković na društvenim mrežama objašnjava kako - "nije drukara". Monstum se uveliko hvali time da nikada nije odao svoje saučesnike.

Svi u zatvoru zbog sitnih prekršaja

Stanimir Brajković osuđen je na 30 dana u zatvoru u Padinskoj Skeli jer nije imao da plati kaznu od 30.000 dinara zbog bačene petarde za Novu godinu. Srećko Stefanović je zbog saobraćajnih prekršaja dobio 370 dana, a Dalibor Petrović 175. Saša Stanković je bio u u zatvoru 10 dana jer nije imao kartu za gradski prevoz.

Svoj trojici osumnjičenih određen je pritvor. Osumnjičeni su da su od polovine januara do 4. februara, kada je penzioner preminuo, psihički, fizički i seksualno zlostavljali Brajkovića. Sumnja se da su oni, u zatvorskoj sobi u kojoj su zajedno bili, stravično mučili čoveka jer mu je nestalo novca.

Printskrin/facebook
Saša Stanković propevao u tužilaštvu

Žrtva je 3. februara bio na pregledu, ali najverovatnije zbog straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi već je izjavio da je sam pao. Vraćen je u ćeliju, ali su ga tada osumnjičeni odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom. Sutradan mu se zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija preminuo.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike