Oni su krvnici! Srećko, Saša i Dalibor su mučili i ubili penzionera u zatvorskoj ćeliji (FOTO)

21.03.2024

12:08

2

Autor: 24sedam

Srećko Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22) su ubili Stanimira Brajkovića (74) u zatvoru u Padinskoj skeli!

Oni su krvnici! Srećko, Saša i Dalibor su mučili i ubili penzionera u zatvorskoj ćeliji (FOTO)
Copyright Facebook

Srećko Stefanović (20), Saša Stanković (20) i Dalibor Petrović (22) su trojka koja se iživljavljavala, silovala i ubila penzionera iz Mladenovca Stanimira Brajkovića - Caneta (74) u zatvoru u Padinskoj skeli!

Printscreen/Facebook/S.B.
Ubijeni Stanimir Brajković - Cane

Istagu protiv osumnjičeni vodi Više javno tužilaštvo u Beogradu i to zbog teškog ubistva u saizvršilaštvu. Njima je posle saslušanja sudija za prethodni postupak Višeg suda odredio pritvor da ne bi u kratkom vremenskom periodu ponovili krivično delo.

Robijao zbog petarde

Stanimir Brajković.robijao je 30 dana zbog bačene petarde. On ju je bacio 31. decembra 2020. sa terase svog stana zbog čega je osuđen da plati kaznu od 30.000 dinara. Kaznu, ipak, nije imao da platio pa mu je zamenjena zatvorskom.

Trojka je od polovine januara do 4. februara, kada je penzioner preminuo psihički, fizički i seksualno zlostavljali Brajkovića. Sumnja se da su oni, u zatvorskoj sobi u kojoj su zajedno bili, stravično mučili čoveka jer mu je nestalo novca koj im im je u kantini kupovao namirnice.

Printskrin/facebook
Dalibor Petrović

Svakodnevno su ga šamarali, tukli nogama i rukama, a Petrović ga je kolenom udario po telu i rebrima, dok ga je drugom prilikom seksualno zlostavljao drškom od metle. Stanković ga je terao da pije njegovu mokraću iz šolje za kafu, dok mu je Stefanović peškirom izvlačio jezik iz usta kako bi ga onemogućio da se požali komandirima na torturu.

Printskrin/facebook
Saša Stanković

Ubijeni čovek je 3. februara bio na pregledu, ali najverovatnije zbog straha nije prijavio zlostavljanje koje trpi već je izjavio da je sam pao. Vraćen je u ćeliju, ali su ga tada osumnjičeni odveli u kupatilo i polivali hladnom vodom.

Facebook
Srećko Stefanović

 

- Sutradan mu se zdravsteno stanje znatno pogoršalo, pa je usled zadobijenih povreda, gubitka veće količine krvi i poremećaja disanja i cirkulacije zbog obostranih preloma rebara i grudne kosti i nastupelih komplikacija preminuo - potvrđeno je iz tužilaštva.

Zatvor zbog prekršaja

Srećko Stefanović je zbog saobraćajnih prekršaja završio iza rešetaka na 370 dana. Dalibor Petrović je zbog istih prekršaja, ali i lične karte, morao da robija 175 dana. A Saša Stanković je bio u zatvoru jer nije imao kartu za gradski prevoz, pa je kažnjen sa 10 dana.

Stefanoviću i Stankoviću, koji još nisu navršili 21 godinu života, po zakonu preti maksimalna kazna zatvora do 20 godina, dok Petroviću koji ima 22 godine zbog teškog ubistva preti doživotna robija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike