Roditelji koji su napali učiteljicu u OŠ "Sveti Sava" dali izjave u policiji: "Otac je pljunuo, a majka čupala"

14.06.2024

13:49

0

Tužilaštvo će ispitivati one koji su svedočili događaju ispred škole, ali i na ekskurziji, a biće izuzeti i snimci sa kamera

Roditelji koji su napali učiteljicu u OŠ "Sveti Sava" dali izjave u policiji: "Otac je pljunuo, a majka čupala"
Ilustracija - Copyright Profimedia

Roditelji učenice trećeg razreda Osnovne škole "Sveti Sava" na Vračaru, koji se sumnjiče da su napali učiteljicu, dali su izjave u policiji. Ispitana je i napadnuta učiteljica S. Đ.

Dežurni tužilac Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, međutim, još nije pokrenuo postupak protiv roditelja.

- Njima nije određeno zadržavanja jer brinu o maloletnom, teško bolesnom detetu, a sve detalje prvo će utvrditi policija. Tužilaštvo će ispitivati svedoke događaju ispred škole, ali i one sa ekskurzije, a biće izuzeti i snimci sa kamera koje pokrivaju mesto incidenta - kaže izvor iz istrage.

Otac i majka napali su učiteljicu po izlasku iz autobusa u kom su bila deca po povratku sa ekskurzije.

- Otac devojčice je, navodno, pljunuo i gurnuo učiteljicu, a zatim ju je majka učenice čupala za kosu i oborila na pod. Incidentu je prisustvovalo više roditelja i dece, kao i učiteljica iz 3/1 - objašnjava svedok.

Direktorka škole Jovana Milenković objasnila je da je potom došlka i ekipa Hitne pomoći i učiteljicu prevezla u Urgentni centar. Protiv roditelja koji su napali učiteljicu će biti podneta krivična prijava.

- Sutra će, kako protokol nalaže, biti obavešten i Centar za socijalni rad - navodi izvor.

Napad je usledio posle incidenta u diskoteci tokom karaoka, što je potvrdila i direktorka škole.

- Devojčica se požalila da ju je učiteljica S. Đ. gurnula kako bi snimila svoje učenike koji su nastupali. Njena koleginica, koja predaje istom odeljenju 3/2, prišla joj je sa đacima kako bi je opomenula da dete ima karcinom kičme, na šta je S. Đ. navodno odgovorila da nije gurnula devojčicu. Druga učiteljica, međutim, navela je da je S. Đ. rekla da, ako je devojčica bolesna, onda treba da ide da se leči. Ali, S. Đ. je navodno tvrdila da nije imala tu informaciju i da bi bolesno dete trebalo uvek da bude pored učiteljice - navela je direktorka, a piše Kurir.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike