Zakazan početak suđenja roditeljima dečaka ubice! Za masakr u Ribnikaru krivi i roditelji? Ovo su moguće kazne

29.12.2023

18:36

0

Na početku suđenja tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge nakon čega će optuženi da se izjasne o krivici

Zakazan početak suđenja roditeljima dečaka ubice! Za masakr u Ribnikaru krivi i roditelji? Ovo su moguće kazne
K. K. počinio masakr u OŠ "vladislav Ribnikar" - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović/Profimedia/Tanjug/AP

Viši sud u Beogradu zakazao je za 29. januar početak suđenja oca i majke dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devetoro dece i čuvara te škole.


Na početku suđenja tužilaštvo i odbrana bi trebalo da iznesu svoja uvodna izlaganja, dokazne predloge nakon čega će optuženi da se izjasne o krivici.

Suđenje je osim za 29. januar, zakazano i za 30. januar, rečeno je Tanjugu u tom sudu.
Printscreen/Youtube/doctor's office/24sedam
 


Pored oca Vladimira K. i majke Miljane K., optuženi su i vlasnik streljačkog kluba u kojem je dečak, kako se sumnja, učio da puca, Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Moguće kazne zatvora - od 3 do 12 godina
 

Optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu je predloženo da sud Vladimira K. osudi na kaznu zatvora od 12 godina, majku Miljanu K. na kaznu zatvora od dve i po godine, dok je za vlasnika streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratka I. i instruktora u tom klubu Nemanju M. predložena kazna zatvora od po tri godine.

24sedam/Goran Sivački
 

Vladimir K. optužnicom se tereti  za krivično delo teška dela protiv opšte sigurnosti, odnosno jer je svog 13-godišnjeg sina obučavao da rukuje vazdušnim i vatrenim oružjem, vodio ga u streljanu to očigledno nije primereno dečakovom uzrastu, kao i jer oružje nije čuvao bezvedno, kako je to predviđeno zakonom.


Više javno tužilaštvo neposredno je optužilo i majku dečaka Miljanu K. zbog krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog krivičnog dela davanja lažnog iskaza, kako je rekao, neposredno su optuženi predsednik Streljačkog kluba "Partizan praktikal šuting" Ratko I. i instruktor u tom klubu Nemanja M.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike