Odbili sina da pošalju na lečenje, on pokušao da ih ubije: Mladić iz Bogatića već kršio zabranu prilaska

27.05.2024

15:42

0

Socijalne službe procenile su da je stanje u porodici u kojoj se dogodio pokušaj ubistva visokorizično

Odbili sina da pošalju na lečenje, on pokušao da ih ubije: Mladić iz Bogatića već kršio zabranu prilaska
Ilustracija - Copyright Milos Tesic/ATAImage

Đ. J. (25) iz Bogatića, koji je noćas nožem ranio oca D .J. i majku B. J., zadržan je u policijskom pritvoru i biće priveden višem javnom tužiocu sa krivičnom prijavom za teško ubistvo u pokušaju. Mladić je sinoć oko 23 sata, nakon svađe sa roditeljima, uzeo nož i zverski ih izbo po glavi i telu.

Osnovno javno tužilaštvo u Šapcu obavestilo je Više javno tužilaštvo u tom gradu koje vodi istragu da su dva puta reagovali zbog narušene komunikacije između članova porodice. Upravo u tome, kako se sumnja, trebalo bi tražiti motiv napada.

- Jesenas je otac prvi put podneo prijavu policiji protiv sina, a drugi put u januaru ove godine zbog ponavaljanja svađa, prepiranja i psihičkog maltretiranja. Fizičkog nasilja nije bilo. Obe prijave su tretirane kao nasilje u porodici, pa su reagovale socijalne službe, čija je procena bila da je stanje u porodici visokorizično - otkriva izvor Telegrafa.

Slučaj je razmatran na grupi pri javnom tužilaštvu za koordinaciju nasilja, a porodica je stavljena pod nadzor i praćenje.

- Sa mladićem i roditeljima je obavljeno više razgovora. Procena je bila da mladić treba da bude upućen na lečenje, što su roditelji odbijali, nadajući se da će da bude bolje. Iz tog razloga nisu pristajali ni na pokretanje krivičnog postupka protiv sina - navodi izvor.

Od kada mu je izrečena mera zabrane prilaska, Đ. J. je živeo kod babe i dede. Navodno je tu zabranu kršio i više puta odlazio kod roditelja, a noćas je u kuću u kojoj oni žive otišao sa nožem u ruci.

Oboje imaju ubodne rane po telu koje su kvalifikovane kao teške povrede i hospitalizovani su u šabačkoj bolnici. Prema nezvaničnim informacijama, oni nisu životno ugroženi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike