Kapetanu povećana kazna: Doživotna robija za ubistvo Gordane iz Leskovca

08.06.2024

10:44

0

Autor: 24sedam

Saša Ilić prvo osuđen na 20 godina, ali mu je Apelacioni sud duplirao kaznu

Kapetanu povećana kazna: Doživotna robija za ubistvo Gordane iz Leskovca
ubijena Gordana - Copyright Foto: Printskrin/Fejsbuk

Apelacioni sud u Nišu pravosnažno je osudio Sašu Ilića (47) zvanog Kapetan, iz Jarsenova kod Leskovca, na doživotnu robiju zbog ubistva nevenčane supruge Gordane D. (56).

Ilića je Viši sud u Leskovcu za zločin počinjen 21. aprila 2023. osudio na 20 godina zatvora, ali je Apelacioni sud, kako se radi o višestrukom povratniku osuđivanom i za ubistvo, odlučio da presudu preinači i osudi ga na najtežu kaznu. 

Ilić je uhapšen je nakon što je nožem ubio Gordanu D. dok su bili na večeri kod prijatelja. Zločin se dogodio u kući Zorana S. (62) u Jarsenovu, kod koga su supružnici često boravili, održavajući mu imanje za nadnicu, jer je bio bolestan i teško pokretan.

Nakon zločina meštani sela su nam ispričali da su Saša, Gordana i Zoran kobne večeri sedeli za stolom u dnevnom boravku i da ništa nije nagoveštavalo tragediju.

- Zoran je u jednom trenutku otišao da se istušira, kada su se supružnici posvađali, pa je Ilić zgrabio nož i izbo suprugu. Saša je potom ušao u kupatilo i dok je prao krvave ruke, šokiranom Zoranu je rekao da ne ulazi u dnevnu sobu. Zoran ga nije poslušao, pa se obukao i otišao u dnevnu sobu, gde je video Gordanu kako leži na podu, prekrivena nekim stvarima, a oko nje je bila lokva krvi. Ilić je mirno pozvao policiju, rekao im šta je uradio i otišao u seosku prodavnicu da kupi cigarete, gde je sačekao patrolu - ispričali su tada meštanin Jarsenova.

Na suđenju se branio da ga je Gordana prva napala.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike