Osumnjičeni za ubistvo na skeneru advokata: Nema dileme, ovaj korak moraju da plate doživotnom robijom (FOTO/VIDEO)

05.04.2024

11:58

0

Jugoslavu Tintoru nije jasno zašto se suvozač uvukao u zločin

Osumnjičeni za ubistvo na skeneru advokata: Nema dileme, ovaj korak moraju da plate doživotnom robijom (FOTO/VIDEO)
Copyright Tanjug/Vladimir Šporčić

Advokat Jugoslav Tintor izjavio je da dvojici osumnjičenih za ubistvo Danke Ilić preti doživotni zatvor s obzirom na to da su optuženi za teško ubistvo.

On je za Tanjug rekao da osumnjičeni, posle onoga šta su uradili sa telom devojčice po obaranju kolima, ne mogu da odgovaraju za krivično delo za koje je zaprećeno od dve do 12 godina zatvora, već za teško ubistvo, za šta je zaprećen doživotni zatvor.

24sedam/Katarina Mihajlović
Advokat Jugoslav Tintor

- Sama ideja da, bez ikakve savesti, ideš za tim da ukloniš telo po svaku cenu kako bi izbegao bilo kakvu odgovornost je nešto što je za potpunu osudu. Ono što je interesatno je da je i taj drugi, suvozač, koji praktično nije bio ni na koji način inicijalno ugrožen, sebe uvukao u jedan niz radnji koji je meni potpuno neobjašnjiv - naveo je advokat.

Tintor kaže da je tokom istrage za Dankom uvek postojala mogućnost da se slučaj završi tragično i dodao da je dobro što je policija tokom 10 dana preduzela veliki broj radnji kako bi se rasvetlio ovaj zločin. Ono što karakteriše slučaj, ističe advokat, jeste činjenica da ova dva počinioca imaju normalnu životnu situaciju, da su se radeći svoj posao zadesili u automobilu, udarili dete, i tada oni, umesto da sačekaju policiju, pozovu Hitnu pomoć, preduzimaju radnje koje su neshvatljive normalnom čoveku.

Uživo na 24sedam

Za Dankom Ilić (2) se tragalo 10 dana, a u četvrtak je saopšeno da je ubijena. Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih, koji su priznali zločin, dok telo devojčice još nije pronađeno. 

Najnovije vesti o ubistvu male Danke možete da pratite i u našem blogu UŽIVO.

- Ovakav slučaj ne pamtim baš zbog toga što ovo nije učinio neko ko je psihopata, ko je išao da otme dete, unapred planirao kako da ga liši života i ukloni telo. Ovo je jedna situacija koja se dešava u normalnom životu i može da se desi svakome, ali ono što je usledilo nakon same nezgode ne pamtim da je do sada bilo. Postoje slučajevi, i nisu retki, da počinilac pobegne vozilom sa mesta nezgode - objasnio je on.

Tintor napominje da je za potpuno rasvetljavanje ovog krivičnog dela kapitalna stvar da telo bude pronađeno kako bi veštaci sudske medicine uradili obdukciju, istakavši da je neobična činjenica da još nije pronađeno, jer se tvrdi da su njih dvojica u potpunosti priznali izvršenje dela.

- Ako su u potpunosti priznali izvršenje dela, sasvim je prirodno i logično i da kažu policiji na kojem mestu telo mogu pronaći - ocenio je advokat.

Komentarišući reakciju građana koji su nakon saznanja da je devojčica ubijena i šta su osumnjičeni uradili s telom tražili uvođenje smrtne kazne, Tintor je rekao da lično nije zagovornik smrtne kazne, iako smatra da, kada bi se sada sproveo referendum u Srbiji, većina građana bi se izjasnila za uvođenje smrtne kazne, što bi nas, dodaje on, udaljilo od evropskih integracija. 

Danka Ilić (2) se od 26. marta, a u četvrtak je saopšteno da je ubijena. Policija je uhapsila dvojicu osumnjičenih, koji su priznali zločin, dok telo devojčice još nije pronađeno. 

Najnovije vesti o ubistvu male Danke možete da pratite i u našem blogu UŽIVO.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike