Snajper nije dao pristanak da bude izručen Srbiji po skraćenoj proceduri: Počeo dugotrajan postupak

05.06.2024

14:45

0

Nije poznato kada će ttačno Slobodan Milutinović biti izručen Srbiji, jer nije dao pristanak da to bude po skraćenoj proceduri

Snajper nije dao pristanak da bude izručen Srbiji po skraćenoj proceduri: Počeo dugotrajan postupak
Slobodan Milutinović Snajper - Copyright Facebook

Španske vlasti počele su postupak izručenja Slobodana Milutinovića Snajpera našim pravosudnim organima. Budući da Milutinović nije dao pristanak da bude izručen po skraćenoj proceduri, ne zna se kada će tačno doći do izručenja.

U međuvremenu, Viši sud  u Novom Sadu je odložio početak ponovljenog glavnog pretresa u slučaju otmice i zlostavljanja devojke.

Snajper je uhapšen 2021. godine kada ga je devojka prijavila za zlostavljanje. On je zbog prinude, lišavanja slobode i zlostavljanja devojke sa kojom je bio u emotivnoj vezi, u aprilu 2023. godine osuđen na dve godine i šest meseci zatvora.

Viši sud ga je posle izricanja presude iz zatvorskog pritvora prebacio u kućni pritvor sa nanogicom, ali je Milutinović ubrzo pobegao.

On se 5. maja 2023. godine nije vratio iz šetnje koju je imao od 12 do 13 časova. Od tada se nalazio u bekstvu sve do hapšenja u Madridu posle godinu dana bekstva.

Ponovljeni glavni pretres u slučaju zlostavljanja devojke zakazan je za 4. oktobar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike