Bojovićev kum likvidiran posle prisluškivanog razgovora o Hrkalovićkinoj "intimi": Luka mu iz zatvora posvetio pismo!

28.05.2022

06:00

1

Gale je ubijen samo 10 dana nakon razgovora sa Mišom Ognjanovićem

Bojovićev kum likvidiran posle prisluškivanog razgovora o Hrkalovićkinoj "intimi": Luka mu iz zatvora posvetio pismo!
dragoslav miloradović - Copyright YouTube

Dvojica muškaraca na motoru, 28. maja 2018. godine oko 20.30, ispalila su smrtonosne hice u vlasnika samouslužne auto-perionice na Karaburmi Dragoslava Miloradovića Galeta (43), bliskog saradnika i kuma Luke Bojovića.

Ubistvo se dogodilo na uglu ulica Višnjičke i Vojvode Micka. Miloradović se srušio pored automobila marke "reno klio", nedaleko od mesta na kojem je izrešetan. Neposredno posle zločina, ubice su motorom pobegle preko Pančevačkog mosta. Jedan od dvojice egzekutora je pucao, dok je saučesnik upravljao motociklom.

Ubica nikada nije pronađen, a istraga je vođena u dva pravca. Jedan se odnosio na preuzimanje poslova Luke Bojovića dok je on u zatvoru u Španiji, a drugi na osvetu u krvavom ratu porodica Šaranović i Bojović, koji je počeo još 2009. Međutim, tada niko nije spominjao ništa što su Dragoslav Miša Ognjanović i Miloradović znali o Dijani Hrkalović, ni o čemu su razgovarali.

Ipak, nakon hapšenja bivše državne sekretarke MUP, jedna od spekulacija je da je Bojovićev advokat Miša Ognjanović ubijen upravo zbog razgovora sa Galetom, o eksplicitnim fotografijama Dijane Hrkalović, pa se na to nadovezuje činjenica da je Gale znao sve što i Miša i da bi motiv obe likvidacije mogao biti isti.

Gale je ubijen, ako je verovati datumu kad su transkripti nastali, samo 10 dana nakon razgovora sa advokatom Ognjanovićem.

Grupa "Mangusta" ih stavila na mere, Hrkalovićevoj bilo neprijatno

Dijana Hrkalović je na jednom od suđenja govorila i o grupi "Mangusta" i tajnom praćenju i snimanju Miloradovića i Ognjanovića. Potvrdila je da je bila koordinator radne gupe, ali da je obaveštavana samo o bitnim stvarima.

Dijana je navela da joj je bilo neprijatno kada je saznala da se tokom operativne obrade došlo do toga da se komentarišu njene lične fotografije koje im je dostavila treća osoba.

- Ne sećam se kada je to tačno bilo. Preneto mi je da je licu A lice C, koje nije prisustvovalo tom razgovoru, pokazalo moje lične fotografije na kojima sam samo ja, i da su onda oni komentarisali te fotografije. Znam da je ovde postupajući tužilac Mandić bio obavešten o svemu. Bilo mi je strašno neprijatno što je osoba koja nije učestvovala u razgovoru dostavila moje fotografije, bilo bi mi neprijatno da su i one dostavljene tužiocu, ali ne znam u kom je obliku materijal otišao ka njemu - navela je Dijana Hrkalović iznoseći odbranu na optužbe da je naredila da se ukloni deo razgovora u kom Ognjanović i Miloradović razgovaraju o njenoj intimi.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

- Nisam poznavala Dragoslava Ognjanovića niti Dragoslava Miloradovića - odgovorila je ona na pitanje sudije.

Bagzi priznao prisluškivanje likvidiranih saradnika Luke Bojovića

Isto tako, Dejan Milenković zvani Bagzi, bivši načelnik Službe za specijalne istražne metode, koji je optužen za zloupotrebu službenog položaja, priznao je pred Specijalnim sudom da ga je Dijana Hrkalović zvala dok je bio van zemlje i zamolila ga da se iseku delovi o njoj u prisluškivanim razgovorima pokojnog advokata Dragoslava Miše Ognjanovića i kasnije ubijenog Dragoslava Miloradovića koji su bili predmet obrade operativne grupe "Mangusta".

Advokata i njegovog klijenta Služba za specijalne istražne metode 17. maja 2018. ambijentalno je snimala u jednom lokalu u Beogradu i tom prilikom su spominjali državnu sekretarku MUP Dijanu Hrkalović.

- Informisani smo da se pominju dosta vulgarni, intimni sadržaji o Dijani Hrkalović. Prvi put sam tu matricu slušao ovde u Specijalnom sudu, o tim intimnim sadržajima sam informisan, da se radi u visokom državnom funkcioneru u smislu vulgarnog intimnog sadržaja. Čuo sam se povodom toga sa Dijanom Hrkalović, koja je bila i koordinator te grupe, jer je bilo uvredljivo i sramno za nju, a mi se kao služba nismo bavili tračevima niti tuđom intimom. S tim u vezi, na molbu, poštujući praksu da se takvi materijali ne transkribuju, oni nisu dati u pisanom obliku, a kompletan materijal predat je načelniku Uprave kriminalističke policije - rekao je Milenković u svojoj tročasovnoj odbrani danas pred sudom.

Antonio Ahel/ATAImages
 

Dodao je da je Dijana Hrkalović imala 24 sata obezbeđenje, pratnju BIA i blindirani automobil, o čemu je bilo obavešteno i Tužilaštvo za organizovani kriminal.

- Imajući u vidu da je žena, da postoji intimni sadržaj, bila je štićena ličnost, imali smo mogućnost da zaštitimo nekoga ko se uvredljivo pominje, na to nas obavezuju i zakonski i međunarodni propisi. Vodilo se računa o tome. To je bila praksa - naveo je Milenković.

Luka mu posvetio pismo iz zatvora u Španiji

Miloradović je, inače, redovno pratio postupak koji se vodio protiv Luke Bojovića u Beogradu, a posle koga je oslobođen za nekoliko likvidacija. Na isti način, iz publike, redovno je sa porodicom Bojović dolazio na sudski postupak koji se vodio protiv osumnjičenih za ubistvo Lukinog rođenog brata Nikole.

Guardia Civil
 

Koliko je Luka Bojović bio vezan za svog kuma, vidi se u pismu koje mu je posvetio nakon njegove smrti.

"Bogovi plaču zbog tvoje smrti, a kako ne bismo mi, Bojovići. Kada si ušao u naš život, Nikola i ja smo znali da smo dobili još jednog brata. Svojom hrabrošću, čašću, netrpeljivošću na svaku obmanu i laž, odmah si našao mesto u našim srcima. Ne mogu i neću da ti se obraćam u prošlom vremenu, i niko od nas to neće, jer, iako su svi predivni trenuci koje smo prošli zajedno ostali u prošlosti, ti si, Galence, rođen da bi živeo večno. Već četvrti dan Maja se budi bez tebe, ali u mislima sa tobom, kao i svi mi koji te beskrajno volimo. Pored teške istine, strašnih prizora i užasnih laži kojima neljudi pokušavaju da uprljaju sliku o tebi, mi pronalazimo snage da se smejemo i zadržimo humor koji si ti toliko voleo. Današnji dan je za nijansu teži od najtežih koji postoje u ljudskim životima. Provodimo ga u molitvama da na nebeskim njivama provodiš vreme sa onima koje voliš i koji tebe vole. Ne znam samo kako ćemo pred čika Miloša i čika Čedu, zašto si im stigao prerano? Ali smo sigurni da te je Džoni (Nikola Bojović) dočekao i da ste se raspričali. Putuj, Galence, Cici, batice naš, ovog 1. juna u neka večna proleća i neka ti je večna slava."

Da je Gale bio blizak sa porodicom Bojović govori i to što je 2013. nosio kovčeg Nikole Bojovića. Sa njim je tada bio Rade Rakonjac, koji je likvidiran godinu dana kasnije, 1. aprila 2014, ali i Filip Korać.

BONUS VIDEO:

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike