Ko je bio Gale sa kojim je Ognjanović pričao o Hrkalovićki: Kum Luke Bojovića i advokat ubrzo ubijeni!

17.10.2021

17:01

0

Jedna od spekulacija je da je Miša Ognjanović ubijen zbog toga o čemu je razgovarao sa Dragoslavom Miloradovićem

Ko je bio Gale sa kojim je Ognjanović pričao o Hrkalovićki: Kum Luke Bojovića i advokat ubrzo ubijeni!
Foto: Youtube / Printscreen

Dijana Hrkalović, bivša državna sekretarka u MUP-u, uhapšena je petak, a već sledeći dan u medijima su se pojavili transkripti razgovora između ubijenog advokata Luke Bojovića, Dragoslava Miše Ognjanovića i Lukinog kuma, Dragoslava Miloradovića Galeta koji su ubijeni u razmaku od dva meseca.

Dragoslav Miloradović Gale bio je Bojovićev kum i blizak saradnik, a ubijen je krajem maja 2018. na Karaburmi, kada su na njega dvojica nepoznatih napadača ispalila više hitaca. 

Profimedia
 

Gale je ubijen, ako je verovati datumu kad su transkripti nastali, samo 10 dana nakon razgovora sa advokatom Ognjanovićem.

Istraga o ovom ubistvu vodila se u dva pravca, jedan se odnosio na preuzimanje poslova Luke Bojovića dok je on u zatvoru, a drugi osveta u krvavom ratu porodica Šaranović i Bojović, koji je počeo još 2009. Tada niko nije spominjao ništa što su Miša Ognjanović i Miloradović znali o Dijani Hrkalović, ni o čemu su razgovarali.

Jedna od spekulacija je da je Miša Ognjanović ubijen upravo zbog toga o čemu je razgovarao sa Galetom, o eksplicitnim fotografijama Dijane Hrkalović, pa se na to nadovezuje činjenica da je Gale znao sve što i Miša i da bi motiv likvidacije Bojovićevog advokata i kuma mogao biti isti.

Printscreen MUP
 

Miloradović je, inače, redovno pratio postupak koji se vodio protiv Luke Bojovića u Beogradu, a posle koga je oslobođen za nekoliko likvidacija. Na isti način, iz publike, redovno je sa porodicom Bojović dolazio na sudski postupak koji se vodio protiv osumnjičenih za ubistvo Lukinog rođenog brata Nikole.

Da je Gale bio blizak sa porodicom Bojović govori i to što je 2013. nosio kovčeg Nikole Bojovića. Sa njim je tada bio Rade Rakonjac, koji je likvidiran godinu dana kasnije, 1. aprila 2014, ali i Filip Korać.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi