Ključ, katanac, čitulja: Vlaška avetinja u kući porodice Dragijević pred novu sahranu (FOTO/VIDEO)

17.05.2024

12:12

0

Autor: 24sedam

Pusto! Avetinjski prazno u Zlotu.

Ključ, katanac, čitulja: Vlaška avetinja u kući porodice Dragijević pred novu sahranu (FOTO/VIDEO)
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

U dvorištu porodične kuće Dragijevića u Zlotu nema nikoga dva sata pred sahranu Svetlane (69), jedinog člana familije koja nije osumnjičena za ubistvo Danke Ilić (2).

Na dvorišnoj kapiji je katanac, vrata porodičnog doma su zaključana, a na fasadi samo - čitulja. Nema više nište. Sablasno pusto.

 

 

Svetlana Dragijević, preminula 15. maja u komšijskom dvorištu, biće sahranjena u 14 sati na seoskom groblju u Zlotu. Pogrebnici užurbano zidaju njenu grobnicu, kraj groba njenog mlađeg sina Dalibora (40), koji je sahranjen u aprilu.

24sedam/Katarina Mihajlović
Svetlana Dragijević

A na Svetlaninoj čitulji nisu potpisani ni muž Radoslav (73) ni stariji sin Dejan (50) već stoji samo "njeni najmiliji". Obojica su u pritvoru zaječarskog zatvora, a muž je dobio odobrenje suda da danas prisustvuje sahrani.

Smrću Svetlane njena porodica je - prepolovljena. Raspad je počeo od 26. marta kada je u obližnje Banjskom Polju ubijena Danka Ilić (2)

U ranim jutarnjim satima, 4. aprila je prvo uhapšen Dejan (50), radnik borskog "Vodovoda". Bio je osumnjičen da je učestvovao u ubistvu devojčice. Kasnije, tokom salušanja, postao je glavnoosumnjičeni jer je priznao da je Danku golim rukama udavio u službenom automobilu "panda". Prethodno je tim vozilom njegov kolega Srđan Janković (50) udario devojčicu, a Dragijević je ubacio u gepek. 

Onda su u policijskom pritvoru, kao pomagači, završili i najmlađi i najstariji članovi porodice - Dalibor (40) i njegov otac Radoslav (73). Ali, Dalibor je preminuo 7. aprila, oko 3.10 sati, u policijskoj stanici u Boru. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike