Kraj za surovog ubicu iz Barajeva: Bivšoj supruzi presudio sa 26 uboda

11.05.2024

09:03

0

Autor: 24sedam

Zoran Pavlović (53) i pravosnažno osuđen na 20 godina zatvora zbog ubistva Snežane Simić (47)

Kraj za surovog ubicu iz Barajeva: Bivšoj supruzi presudio sa 26 uboda
Rožanci Goran Sivački (7) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je kaznu Zoranu Pavloviću (53) od 20 godina zatvora jer je 5. juna 2022. sa 26 uboda ubio bivšu vanbračnu suprugu Snežanu Simić (47) u njenoj kući u Barajevu.

Viši sud u Beogradu osudio ga je krajem decembra na 20 godina zatvora, a na ovu presudu su žalbe uložili i njegov branilac ali i tužilaštvo, ali ih je Apelacioni sdu odbacio kao neosnovane i potvrdio kaznu.  

Foto: Printskrin/Fejsbuk/Snežana.S.
Snežana Simić

 

Prilikom izricanja presude sudija Višeg suda je, obrazlažući je, navela da je prihvaćen stav tužilaštva da je Pavlović počinio ubistvo na svirep način, međutim, ne i predlog da se osudi na doživotnu robiju, jer ranije nije osuđivan.

Pijan ubadao ženu

- Utvrđeno je da je okrivljeni u vreme ubistva bio u alkoholisanom stanju, ali da to nije bitno uticalo na njegovu svest, pa nismo prihvatili tezu odbrane da se radilo o nasilju u porodici. Oštećeni su upućeni na parnični postupak radi ostvarivanja imovinsko-pravnog zahteva - navedeno je u obrazloženju.

Tokom postupka rasvetljena je u velikoj meri pozadina ovog zločina, koji je počinjen iz strasti. Pavlović je u nastupu besa ubio Snežanu, koja ga je ostavila zbog bolesne ljubomore i vratila se kući posle godinu dana zajedničkog života.

Više puta ju je prethodno nagovarao da obnove vezu, ali je to uporno odbijala zbog čega je počeo da je proganja. Nekoliko dana pre zločina, banuo joj je u kuću i tu je maltretirao i vukao za ruku, naočigled njene ćerke iz prvog braka, posle čega ga je prijavila policiji.

Izmišljeni ljubavnik u "mercedesu"

To je Pavlovića još više razbesnelo, pa je početkom juna 2023. objavio na Fejsbuku snimak jednog "mercedesa" na livadi pored puta, a u komentarima je aludirao da je Snežana u tom autu imala seks sa novim ljubavnikom.

Potom je 5. juna uleteo u njeno dvorište i s leđa je devet puta ubo u bočni deo grudi. Nesrećna žena je na mestu ostala mrtva, a Pavlović se zatim isekao po nogama i preponama i zario sečivo sebi u vrat.

Tako su ga policajci i lekari Hitne pomoći zatekli u dvorištu žrtve i prevezli ga u bolnicu, gde su mu povrede sanirane.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike