"Slavica je godinama ponižavana i zlostavljana": Potresna svedočenja o životu nesrećne žene koju je muž zverski ubio u Železniku!

28.02.2023

14:01

0

Autor: Lj.K.

Vasiljević je nesrećnu ženu naterao da proda kuću u Rušnju i da njemu da sve pare

"Slavica je godinama ponižavana i zlostavljana": Potresna svedočenja o životu nesrećne žene koju je muž zverski ubio u Železniku!
Radan Vasiljević ubio suprugu Slavicu - Copyright Foto: Printskrin facebook

Višem sudu u Beogradu danas je iskazima svedoka nastavljeno je suđenje Radanu Vasiljević (66) osumnjičenom da je pod uticajem alkohola 9. decembra 2021. ubio svoju suprugu Slavicu Vasiljević koju je prethodno psihički zlostavljao.

Na današnjem suđenju svedočile su supruga mlađeg sina okrivljenog, supruga rođenog brata okrivljenog i komšija koji je prvi došao u kuću gde je izvršeno ubistvo.

Aleksandra V, snaja okrivljenog je rekla da je Radan izbacio Slavicu iz kuće nedelju dana pre ubistva, optužujući je da ga vara, što je ona, prema saznanjima svedoka, negirala. Radan je sinu na dan ubistva, kako kaže svedok, rekao da Slavica ipak dođe da pričaju, što je on preneo majci, koja je nakon posla otišla da priča sa njim.

Aleksandra V. je kazala da je te noći oko 3 ujutru čula udarac u pod kao da je neko pao, nakon čega je čula da Slavica jauče, ali je zbog ranijeg dogovora sa ubijenom odlučila da ne reaguje, već da kako je kazala pusti "da njih dvoje to reše međusobno".

Radan je prema rečima svedoka, svom sinu obećao da neće dirati Slavicu. Aleksandra V. je saznala tek sledećeg dana oko 13.00 časova da je Slavica mrtva, a kako je navela, bila je u lošim odnosima sa Radanom jer se protivio sinovljevoj ženidbi sa njom.

- On je čovek koji voli samo sebe, Slavici je branio da se šminka, sređuje, a uzimao joj je sve pare koje je zarađivala. Slavica je poslednjih pet meseci imala napade koji su izgledali kao epiletpični, ispričala je Aleksandra.

Optuživao je da dete nije njegovo

Žena pokojnog brata okrivljenog Verica V. je rekla da je od 2000. godine u sukobu sa okrivljenim, jer je nakon smrti njenog supruga pokušao da nju sa decom istera iz kuće, te im je jednom prilikom isključio struju i oni su sedam godina živeli bez struje.

Navela je da je pretio i njenim sinovima, a da je za svog mlađeg sina Slobodana često govorio "da ne znači čiji je i da nije njegov sin".

Okrivljenog je sudija upitao da li ima pitanja za svedoka, a on je kazao "hvala na svesno izgovorenim lažima".

"Ubio sam je zbog ljubavi, a ne zbog para"

- Uradio sam to i ne branim delo, ali hoću da odbranim sebe. Braniću se istinom. Ovde sam zbog ljubavi, a ne zbog para. Ona je moja kraljica i ostaće to. Ne mogu sebi da objasnim zašto sam to učinio. Emocije su mi prevladale razum. Ne znam šta da kažem, alkohol je kriv i magije. Imali smo idealan brak, nikada je nisam tukao, niti povisio ton na nju, rekao je optuženi kad je Radan iznoseći svoju odbranu.

Komšiju bračnog para Zlatoja Budimirca je tog dana pozvao jedan od sinova okrivljenog i rekao mu da ide u kuću jer je okrivljeni rekao da je ubio Slavicu i da će ubiti sebe, te je dodao da provali ako vrata budu zaključana.

Budimirac je precizirao da je, kad je ušao u kuću, Radan ležao na leđima na podu sa raširenim rukama, a pored desne ruke su mu bila dva noža i jedan od njih je bio krvav.

Komšija je ispričao da je Slavica jednom došla kod njih u kuću i plakala, žaleći se da joj Radan uzima sve pare i da je sve prokockao. Dodao je i da je okrivljeni naterao Slavicu da proda kuću u Rušnju i njemu da pare.

Presekao vene, ali plitko

Svedoci su rekli i da okrivljeni ima vanbračnog sina kojeg je dobio dok je bio u braku sa ubijenom. Sledeće suđenje zakazano je za 3. april za kada su pozvani veštaci.

Vasijević se tereti da je 9. decembra 2021. godine najpre tukao i zlostavljao suprugu, sa kojom ima dva sina, a potom joj zadao 14 uboda nožem u trup. Posle ubistva pokušao je sebi da oduzme život, presekavši nožem vene.

Sumnja se da je pre ubistva svoju suprugu psihički zlostavljao, tako što joj je ograničavao i zabranjivao kretanje, uzimao joj zaradu i raspolagao njenim nasledstvom i novcem, koji je trošio na kocku i alkohol: Branio joj je da se doteruje, izbacivao je iz kuće zbog ljubomore, prisiljavao je da pije i u dužem vremenskom periodu je napadao da ga vara, zbog čega su se stalno svađali.

Nožem joj iscepao garderobu, pa je ubio

Prema potvrđenoj optužnici, četiri dana pre ubistva okrivljeni je suprugu izbacio iz stana nakon svađe, a ona je tri noći prespavala u stanu kod jednog od sinova. Vratila se kući 8. decembra pošto je Radan V. sinu obećao da “neće više da je dira” i da će se pomiriti, ali ju je iste večeri ponovo napao da ga vara, tražeći joj da prizna, što je oštećena poricala.

Tukao ju je pesnicama po glavi i licu, a potom joj stavio lepljivu traku preko usta da ne viče. Nožem joj je isekao svu garderobu koju je imala na sebi, nakon čega joj je zadao 14 uboda od kojih je žena preminula.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike