Apelacioni sud tzv. Kosova oslobodio Nasera ​​Keljmendija optužbe za trgovinu drogom!

25.08.2023

21:30

0

U obrazloženju se navodi da je Keljmendi oslobođen optužbi jer nije dokazano da je počinio krivično delo za koje je optužen

Apelacioni sud tzv. Kosova oslobodio Nasera ​​Keljmendija optužbe za trgovinu drogom!
Naser Keljmendi - Copyright Printscreen/YouTube

Apelacioni sud Kosova usvojio je žalbu Nasera ​​Keljmendija i oslobodio ga optužbe za trgovinu drogom, za šta je prvostepeno osuđen na 4 godine i 8 meseci zatvora, prenosi Reporteri.

U obrazloženju se navodi da je Keljmendi oslobođen optužbi jer nije dokazano da je počinio krivično delo za koje je optužen.

Specijalno tužilaštvo zatražilo je 31. jula od Apelacionog suda strožiju kaznu protiv optuženog Nasera ​​Keljmendija, kojeg je 18. maja 2023. godine Osnovni sud u Prištini osudio na četiri godine i osam meseci zatvora zbog trgovine drogom, dok je njegov branilac Besnik Beriša tražio njegovo puštanje na slobodu.

Na prvostepenu presudu Osnovno tužilaštvo u Prištini uložilo je žalbu u kojoj predlaže da se, u vezi sa tim krivičnim predmetom, preinači deo odluke koji se odnosi na kaznu i donese stroža odluka.

Keljmendi je u februaru 2018. godine osuđen na šest godina zatvora zbog trgovine drogom ali je po žalbi, slučaj vraćen na ponovno suđenje, a u istom postupku oslobođen je optužbe da je počinio ubistvo, organizovani kriminal i druga krivična dela u vezi sa trgovinom droge i organizovanim kriminalom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kosovo online

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike