Još 13 "vračaraca" danas iznosi odbranu: Tri teška ubistva im se stavljaju na teret

11.04.2024

12:16

0

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi

Još 13 "vračaraca" danas iznosi odbranu: Tri teška ubistva im se stavljaju na teret
Luka Cerović, Nikola Vušović, Milinko Brašnjović i Aleksandar Stanković - Copyright 24sedam/Profimedia/MUP

U Specijalnom sudu u Beogradu danas bi trebalo još 13 optuženih pripadnika organizovane kriminalne grupe "vračarci" da iznese odbranu, povodom optužbi za tri teška ubistva i šest pokušaja teških ubistava.  

Na prethodnom suđenju optuženi su počeli sa detaljnim iznošenjem odbrane i njih 15 je saslušano, dok se na današnjem suđenju očekuju odbrane još 13 osoba.  

Na optuženičkoj klupi je 28 optuženih, dok je njih 17 odsutno, neki su u bekstvu, a nekoliko njih je u zatvorima u Evropi.

24sedam/Profimedia/MUP
 

Krivicu su na prethodnom suđenju negirali Nedeljko Todorović, Luka Cerović, Miloš Miljanović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Neumovski, Vladan Miketić, Vladimir Kovačević, Vuk Ursulov, Darko Maletić, Đorđe Knežević, Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Nikola Kačarević, Marko Drakula, Marko Tacić, Miloš Raičević, Nikola Božilović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Filip Grujić, Draško Nikolić, Nikola Vukojević, Ognjen Drašković, Bojan Šotra, Aleksandra Čović, Bogdan Dimitrijević, Dejan Rutanj i Danilo Tešić.  

Prema navodima iz optužnice vođe ove grupe su Nikola Vušović, Uroš Piperski i Radoje Zvicer, koji je inače označen kao vođa "kavačkog" klana.

U ovom predmetu optuženo je ukupno 45 osoba, dok se u odsustvu sudi 17 , među kojima su i vođe grupe Nikola Vušović, Radoje Zvicer i Uroš Piperski. Vušović i Zvicer su u bekstvu zbog čega im se sudi u odsustvu.

Mup
 

Grupa se tereti za ubistva 20. marta Aleksandra Halabrina, 10. septembra Dragana Ristića, i 17.oktobra 2020. godine Aleksandra Šarca.

Pokušaji ubistava izvršeni su 7. oktobra na sada pokojnog Lazara Vukićevića, 29. decembra 2019. godine na Samira Divljanovića, 11. maja 2020. na Miloša Nilovića, 27. novembra 2020. godine na Andriju Zarića kao i na Arsenija Stefanovića 1. februara 2021. godine.  

Zvicer i Vušović terete se i da su od 2019. do 2022. godine organizovali grupu, čiji pripadnici su, između ostalog, cijanidom pokušali da otruju Strahinju Savića koji se nalazio u pritvoru u Crnoj Gori i bio je spreman na saradnju sa istražnim organima te države. U ovom postupku Savić je i oštećeni i optuženi.

Bonus video: 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike