Agoniji nema kraja: Dejanov otac doveden u Više javno tužilaštvo; MUP: Potraga za Dankom i u jami dubokoj 70 metara

07.04.2024

07:08

0

Policijski službenici, zajedno sa svojim ekipama i danas nastavljaju potragu za telom.

Agoniji nema kraja: Dejanov otac doveden u Više javno tužilaštvo; MUP: Potraga za Dankom i u jami dubokoj 70 metara
Copyright M.M./ATAImages/Facebook

Nakon 10 dana potrage za Dankom Ilić (2) i istrage u tri pravca policija je uhapsila dvojicu muškaraca zbog ubistva devojčice. Osumnjičenima je određen pritvor, a u medijima gotovo svakog sata isplivavaju detalji vezani za ovaj strašan zločin.

Policija već tri dana traga za telom male Danke ilić, ali osumnjičeni stalno menjaju iskaze gde je telo ali i krivicu prebacuju jedan na drugoga. Prvobitno je telo deteta bilo na deponiji na Starobanjskom putu, ali je ono premešteno 28.marta.. Osumnjičeni za njeno ubistvo saslušani su u Tužilaštvu, nakon čega im je Sud odredio pritvor od 30 dana.

Osumnjičeni Srđan se u Tužilaštvu branio ćutanjem, dok je Dejan priznao zločin, a zatim je rekao i da su mu u prikrivanju tela pomogli otac i brat. Oni su juče dovedeni u policijsku stanicu i njima je određeno zadržavanje do 48 sati.

----------------------------------------------------------------------------------

Pratite sve najnovije informacije o ovom slučaju uz 24sedam.

22.07 - Dankina baka se oglasila po prvi put

Tatjana Ilić, baka ubijene Danke Ilić (2) prvi put je progovorila o strašnoj tragediji koja je zadesila čitavu njihovu porodicu, ali i ceo Bor.

- Ne, ne još. Ovo je košmar iz kog ne mogu da se probudim. Šta ljudi moji da vam kažem?! Ne mogu da prihvatim da nema naše bebe, naše devojčice male vesele koja je tek bila naučila da trčkara. To je bila beba moja. Nema njenog tela. Deca mi se razdiru od tuge. - rekla je Tatjana.

19.32 - Otac u pritvoru saznao da mu je sin preminuo

Rade Dragijević, osumnjičen da je pomagao u prikrivanju ubistva Danke Ilić, saznao je u pritvoru da mu je sin Dalibor Dragijević, koji je bio osumnjičen za isto krivično delo, preminuo u zatvoru!

18.50 - Komšija malene Danke Ilić je prokomentarisao današnje vesti

17.51 - Naređana obdukcija Daliboru Dragijeviću (40) koji je jutros preminuo.

Tanjug/Vladimir Sporčić
 

17.28 - Dejanovom ocu Radetu određen pritvor

Radetu je advokata našla njegova supruga Svetlana Dragijević, a njegovo ime je Nebojša Živanović. On je reka da će sutra uložiti žalbu na pritvor koji je određen njegovom klijentu.

16.25 Dejanov otac doveden u Više javno tužilaštvo

Radoslav Dragijević (73), otac Dejana Dragijevića (50) osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić (2) doveden je u Više javno tužilaštvo u Zaječaru, zbog sumnje da je pomogao sinu da se reši tela devojčice. 

16.22 - MUP: Potraga za Dankom i u jami dubokoj 70 metara

MUP se ponovo dao saopštenje u kome stoji da malenu Danku traže u jami dubokoj 70 metara

 

 

13.18 Umro je brat osumnjičenog za ubistvo Danke Ilić.

Daliboru Dragijeviću (40) noćas je pozlilo i on je uprkos naporima lekara da mu spasu život, preminuo. Odmah po saznanju da joj je sin preminuo, majci Dejana i Dalibora je pozlilo i ekipa Hitne pomoći je ispred njihove kuće u selu Zlot.

10.30 - Pripadnici MUP-a pretražuju Lazarev kanjon (Lazareva pećina) u selu Zlot.

Pretražuje se i kanjon duž Zlotske reke. Paralelno sa tim obavlja se i ispitivanje osumnjičenih, koji do sada odbijaju da kaži gde je telo ili daju kontradiktorne informacije.

7.40 - Da li su otac i brat sakrili telo?

Policija ispituje mogućnost da su telo sakrili njegov otac i brat koje je on optužio da su mu pomogli da se reši tela Danke Ilić.

07.10 I danas se nastavlja potraga za telom

Policijski službenici, zajedno sa svojim ekipama i danas nastavljaju potragu za telom.

Pretraga je juče bila bazirana u selu Zlot i to u porodičnoj kući osumnjičenog za ubistvo devojčice Dejana D. Privedeni su i otac i brat osumnjičenog.

7.00 -  Predsednik Vučić- tražiću smrtnu kaznu

- Svojevremeno sam se javno zalagao i zamolio Vladu Srbije da razmotri sa Savetom Evrope da li je moguće da bude ponovo uvedena smrtna kazna. Ako neko delo zaslužuje smrtnu kaznu, onda je to ovo delo - kazao je Aleksandar Vučić tokom sinoćnjeg gostovanja na televiziji Informer i dodao da će pisano predložiti ponovo tu promenu Krivičnog zakonika.

Dvogodišnja Danka Ilić nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, a pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova su u četvrtak, nakon opsežne akcije, detaljnih provera svih tragova i informacija, uhapsili J. S. i D. D., zbog sumnje da su ubili devojčicu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike