Teška atmosfera u sudnici: Roditelji dece ubijene u "Ribnikaru" ispituju Vladimira Kecmanovića

01.04.2024

14:24

0

U toku je pauza posle čega će biti nastavljeno ispitivanje Vladimira Kecmanovića, a odbranu bi trebalo da iznese i Miljana

Teška atmosfera u sudnici: Roditelji dece ubijene u "Ribnikaru" ispituju Vladimira Kecmanovića
Copyright ATAImages/ Antonio Ahel

Suđenje roditeljima dečaka ubice koji je 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" počinio jeziv masakr u kom je ubio devetoro učenika škole i radnika obezbeđenja, nastavljeno je danas u Višem sudu u Beogradu ispitivanjem oca maloletnika koji je počinio zločin, a pitanja su mu postavljali roditelji dece koju je njegov sin ubio.

- Roditelji ubijene dece i rodbina radnika obezbeđenja kog je dečak ubio toga dana u školi, pošto im je sud dodelio status oštećenih imali su pravo da postavljaju pitanja. U toku je pauza, posle koje koje će se nastaviti ispitivanje oca - kaže sagovornik.

Prema njegovim rečima, atmosfera u sudnici je teška, jer je ovo prvi put da roditelji ubijene dece imaju priliku da oči u oči budu sa roditeljima i postave pitanja na koja nemaju odgovr već gotovo godinu dana.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

 

Podsetimo, otac dečaka ubice koji je optužen da je sina učio da puca iz svog oružja, koje je on 3. maja prošle godine koristio u zločinu, kao i da nije pištolje čuvao u kući kako zakon nalaže, na prethodnom suđenju je negirao da je učinio krivično delo. On je tada navodno sebe pokušavao da predstavi kao žrtvu, a za to što je njegov sin u streljani učio da puca, pokušao je da svali na vlsnika i instruktora u streljani.

Ocu dečaka ubice Vladimiru Kecmanoviću je na prethodnom suđenju više od 200 pitanja postavio glavni javni tužilac Višeg tužilaštva u Beogradu, Nenad Stefanović.

24sedam/Katarina Mihajlović/Profimedia/Tanjug/AP
Ilustracija

Otac ubice, međutim, nije mogao da odogovori na ono koje se odnosilo na to ko je kriv za masakr, ako roditelji nisu.

- Ćutao je na pitanje ko je odgovoran za smrt 10 osoba i ranjavanje šestoro, a kada mu je pitanje ponovljeno, rekao je "ne znam". Nije čak izgovorio ni ime svog sina, iako se dobro zna da je trinaestogodišnjak počinio jeziv zločin - otkrio je tada izvor, pošto je suđenje zatvoreno za javnost.

ATAImages/ Antonio Ahel
 

 

Inače, tokom ispitivanja, otac dečaka je planuo i zatražio da mu se obraćaju "s poštovanjem jer je on doktor".

Odbranu bi, posle ispitivanja oca, trebalo da iznese i majka dečaka Miljana Kecmanović, koja se brani sa slobode i koja je u beogradsku Palatu pravde došla u pratnji advokata. Prema navodima optužnice Višeg javnog tužilaštva u Beogradu, njen DNK pronađen je na čauri na mestu zločina, i ona se tereti za nedozvoljeno držanje oružja i municije.

Inače, vlasnik i instruktor su takođe na optuženičkoj klupi i to zbog davanja lažnog iskaza.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike