Policija zbog Danke (2) proverava automobile: Postavljeni punktovi, ispituju se bezbednosno interesantne osobe!

27.03.2024

08:04

0

Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep

Policija zbog Danke (2) proverava automobile: Postavljeni punktovi, ispituju se bezbednosno interesantne osobe!
Copyright 24sedam/Goran Sivački

Potraga za nestalom dvogodišnjom Dankom Ilić, iz Banjskog Polja kod Bora danas je nastavljena, na terenu su policija, vatrogasci i pripadnici Gorske službe spasavanja, a u potragu su se uključili i građani.

Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila. Svi napušteni objekti u tom mestu su pregledani, a takođe se ispituju sve "bezbednosno interesantne osobe", koji su ranije imali probleme sa zakonom.

U Bor je sinoć stigao ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić, koji je jutros dao instrukcije da dobrovoljci koji žele da se uključe u potragu to mogu da učine u koordinaciji sa policijom. Dvadesetak meštana dobilo je dozvolu da sa policijom učestvuje u akciji potrage.

Juče je je oko 500 meštana, zajedno sa policijom, žandermerijom, MUP-om i Gorskom službom spasavanja učestvovalo u potrazi za nestalom devojčicom. Korišćeni su dronovi i termovizijske kamere, koje zbog šuma i potoka u okolini Banjskog Polja nisu donele rezultate.

Danka Ilić nestala je u ponedeljak oko 13:45, dok je majka davala vodu drugom detetu. Policija je odmah pozvana i bila na licu mesta u roku od 15 minuta, kao i vatrogasne službe, nakon čega je počela potraga.

Devojčica je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste pantalone, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep. Sistem "Pronađi me" je u ponedeljak aktiviran prvi put u Srbiji, a kako je navedeno na sajtu pronadjime.mup.gov.rs, devojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike