Zvicer planirao da ubije "škaljarca" na Svetoj Gori: Otkriven plan brutalne likvidacije

24.03.2024

20:45

0

Odbegli vođa "kavačkog klana" i njegov jatak Igor Božović planirali su da likvidiraju jednog od "škaljaraca" Milana Vujovića

Zvicer planirao da ubije "škaljarca" na Svetoj Gori: Otkriven plan brutalne likvidacije
Ilustracija - Copyright MUP Profimedia

Odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer i njegov jatak Igor Božović planirali su da likvidiraju jednog od "škaljaraca" Milana Vujovića i to na Svetoj Gori, nakon što su saznali da se ovaj Baranin krije na grčkom poluostrvu.

O tome su razgovarali dva dana nakon što su 14. oktobra 2020. godine namamili i zarobili vođu barske ćelije organizovane kriminalne grupe "škaljarski klan" Mila Radulovića Kapetana.

U zaprepašćujućoj, višednevnoj prepisci, Radoje Zvicer, govori Kapetanu da će sačuvati svoj, ali i život svoje porodice, ukoliko bude radio sve što mu se kaže, pa od njega traži da oda lokacije na kojima se kriju "škaljarci" i/ili ih namami na mesta gde bi ih "kavčani" likvidirali. To su i učinili narednih dana preko Radulovićevog "Skaj" naloga, dok je bio u zarobljeništvu kod "kavčana", pripadnici te kriminalne organizacije u zamku su hvatali pripadnike suparničkog "škaljarskog" kriminalnog klana.

- Kapetane, sad ćeš sve fino da ispišeš đe je Mićko (Milan Vujović). Od stana, do svega. Ja znam da B*** tamo ima rodbinu i da je kod njih. Dobro se znamo ja i B***, dobro dobro. Je l’ ti pominjala nekad mene B***? - pita Zvicer glasovnom porukom.

Kotoranin Igor Božović, takođe glasovnom porukom, objašnjava da Radulović mora znati sve o tom "škaljarcu".

PrintscreenYouTube /rudar7
Mile Radulović Kapetan

- Dolazio je i Mile sa njima kod Torija u "Idilu" i na Zlatibor. Zna makar sve o Mićku i Toriju, kao o sebi što zna. I za Marbelju sve da kaže - koga imaju tamo i adrese njihovih ličnih stanova koje su kupili. I u kakvim su odnosima sa Zoranom Radićem. Sve pišite to - naređuje Božović sakriven iza nika Don.

Radulović prvo pokušava da objasni da se dugo nije viđao sa tim Baraninom, svega nekoliko puta u poslednje dve godine, ali mu kavčani "osvežavaju" pamćenje informacijama o tome gde su ih sve fotografisali zajedno.

- Pa Mićko, šta da kažem? Znam tamo u Švedsku da živi, blizu G********, ali ne znam tačno gde. Ja sam njega vidio u dve, tri godine zadnje možda dva puta. I to je dolazio kod mene u Marbelju. I to je sve što smo se ja i on gledali. Ništa. Što znam? On se malo i povukao iz svega u zadnje vrijeme. I ovo od kad je bilo na ostrvo. On je bio na ostrvo, posle toga je samo jednostavno ugasio kripte i nestao odjedanput i rekli su mi preko brata da je u Svetu Goru i ja od tad ne znam ništa za njega, sem da kaže brat da je dobro. Nikakvu drugu vezu nemamo. Na "Skaj" je nemamo, niti imamo kontakt - odgovara im Radulović glasovnom porukom preko kriptovanog naloga beogradskih plaćenika kavačkog klana koji ga i čuvaju zarobljenog.

Zvicer traži objašnjenje da li je Radulović išao kod tog Baranina u Švedsku, je li ga zvao za kuma, a potom i kolika su mu deca, u koji razred idu, u koju školu...

- Koje papire imaju oni? Koliko đece imaju? U koju školu idu? Što đeca treniraju? Kad sam rekao da mu znam ženu to ništa nije bilo, da ne pomisli neko da se k***m nešto, nego je bila đevojka našega druga. A ovo pitam za đecu jer ste tako vi mene tražili - preko đece, preko đece, preko đece. I reči mi još kako mu se zovu đeca - L***, B***** i? - šalje Zvicer.

Profimedia/Printscreen/Vijesti
Igor Božović

Radulović objašnjava da su sinovi prvi i drugi razred, a da je devojčica mala... Kotoranin potom zahteva podatak je li Mićko uvek sa decom i da li je stalno koristio kriptovani telefon, gde su se taj Baranin i Jovan Vukotić (sada pokojni) krili. Insistira i na pitanju “Đe je Tori”, pa od Radulovića dobija odgovor: “U Beogradu, u Divčibarskoj ulici”... Postavlja i pitanje ko sve ide kod Mićka - “od ovih anonimnih”, kome taj Baranin pomaže i ko su njegovi ljudi uopšte: “Kako se zove onaj na Žabljak? Je li on njegov?”- pišu Vijesti.

Sa broja sa kog Radulović odgovara, tada stiže pojašnjenje da na Svetoj gori nemaju nikoga i da se ne može ući bez preko crkve.

- Nemamo, nemamo tamo nikoga. Na Svetu Goru se mora najaviti koliko znam i slati preko crkve neku vrstu molbe da te prime. To je teško ispratiti. Možda videti dal’ ima neko naselje za kamp kućice u blizini Svete Gore ili na njoj - stiže poruka nakon koje se u razgovor ponovo uključuje Božović.

- Znam dosta o njemu i ja. Pratio sam ga dugo sa ljudima, ali nije lak on. A Mile nas može u metar dovesti do njega, to znam 100 posto... Mićko, Klempovi (Jovan i Igor Vukotić), Minja (Milić Šaković), Boban (Baćović), Vranjanac, Korać (Filip), Boreta (Saša) i Votka se moraju rješit da bi ovo završili. Svaki od tih nam je kapital, i ajmo braco. Tu je i Mile naš brat da pomogne - poručuje Božović.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike