Oprali zlatne poluge i dukate: Nova istraga protiv evropskog kralja provalnika iz Obrenovca

22.03.2024

11:37

0

Autor: 24sedam

Sumnja se da pribavili osam i po miliona dinara

Oprali zlatne poluge i dukate: Nova istraga protiv evropskog kralja provalnika iz Obrenovca
Copyright Foto: Milano Police

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal danas je proširilo istragu protiv šefa provalničke bande Ljubomira Romanova i Mirke Nikolić, koji su uhapšeni u decembru i sumnjiče se za pranje novca stečenog pljačkama po Evropi.

U drugom proširenju istrage o Romanovu, koji je živeo u Obrenovcu, sada se sumnjiče i za produženo krivično delo pranje novca. Oni su od februara do decembra 2022. prodavali zlatari u Beogradu veću količinu dukata Franc Jozef, kao i šest zlatnih poluga iz Švajcarske, za koje se sumnja da su Romanov i Robert Konovalov Radosavljević ukrali u Ujedinjenom Kraljevstvu i Švajcarskoj.

Ovom prodajom pribavili osam i po miliona dinara (72.000 evra) koje su posle ulagali u kupovinu stana u Beogradu i time pokušali da prikriju nezakonito stečenu imovinu, navedeno je u saopštenju tog tužilaštva. Osumnjičeni će u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u toku dana biti saslušani na okolnosti naredbe o sporovođenju istrage.

Protiv Romanova se u Velikoj Britaniji vodi krivični postupak zbog sumnje da je opljačkao ukupno 26 miliona funti. Njegove mete su bili Frenk Lampard, bivši engleski reprezentativac u fudbalu, pokojni Višai Šrivadanaprab, nekadašnji vlasnika FK Lester, ali i Tamara Eklston, kćerka Bernija Eklstona.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike