Luksuz na četiri nivoa od 2,5 miliona evra: Ovako se Arsen Lupen iz Obrenovca ušuškao na Vračaru (FOTO)

23.12.2023

12:34

0

Autor: 24sedam

Opljačkanim novcem kupovali na Vračaru, Beogradu na vodi i Obrenovcu

Luksuz na četiri nivoa od 2,5 miliona evra: Ovako se Arsen Lupen iz Obrenovca ušuškao na Vračaru (FOTO)
Copyright Printscreen/Google Maps/milano police

Ljubomir Romanov (43) iz Obrenovca, koga traži britanska policija pod optužbom da je jedan od najvećih evropskih pljačkaša, veći i od Arsena Lupena, novac iz krađa ulagao je u stanove na Vračaru, Beogradu na vodi, ali i u vilu u Obrenovcu.

Printscreen/Google Maps/milano police
Nekretnina od 614 kvadrata na Vračaru

Zgrada na Vračaru, u strogom centru Beograda, vodi se na rođaka Entonija Radosavljevića, koji je takođe pritvoren na 30 dana. U katastru se navode da ova nekretnina u Ulici patrijarha Vrnave, površine 614 kvadratnih metara, ima četiri nivoa. Stambena površina je u podrumu, na prizemlju, prvom i drugom spratu. Vrednost nekretnine se procenjuje na dva i po miliona evra. 

U vlasništvu porodice Radosavljević je i luksuzan stan u prestižnom Beogradu na vodi. Stan je površine 174 kvadrata, a uz njega ide i garaža. Na spisku nekretnina je i vila sa bazenom u Obrenovcu, koja po papirima ima samo 80 kvadratnih metara, ali u stvarnosti daleko prevazilazi ove gabarite.

Od grupe su zaplenjeni i skupoceni automobili - "ferari", "porše", "audi" i "golf". Njima su oduzeti i skupoceni nakit, drago kamenje, zlato i satovi.

Javno tužilaštvo za organizovani kriminal (JTOK) povelo je istragu i zbog pranja novca protiv organizovane kriminalne grupe Ljubomira Romanova (43), koji donedavno prezivao Radosavljević. Kao članovi grupe su uhapšeni njegova supruga, sin i bliski rođaci. 

Tanjug/OMK MUP Republike Srbije
Deo zaplenjenog nakita i satova od Radosavljevića

Njega britanska policija sumnjiči za seriju pljački kuća bogataša u Londonu od Franka Lamparda do Tamare Eklston. Samo u jednom razbojništvu plen je iznosio više od 26 miliona funti.

Na spisku pritvorenih su Radosavljevići: Milka, Entoni, Biljana, Irena i Mirko Nikolića. Među osumnjičenima je i mlađi brat Romanova, Robert Konovalov Radosavljević (40), koji je na robiji u Švajcarskoj, zbog pljačke 250.000 švajcarskih franaka. Sa njim robija i Laura Radosavljević.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike